CrowdStrike överträffar Wall Streets Q3-prognoser

Författad av: Wajeeh Khan
december 3, 2020
  • CrowdStrike överträffade Wall Streets förväntingar under det tredje kvartalet.
  • Cybersäkerhetsföretaget rapporterar ökade årliga återkommande intäkter med 81%.
  • CrowdStrike förutspår intäkter på upp till 187,35 miljoner pund för det fjärde kvartalet.

CrowdStrike Holdings Inc. (NASDAQ: CRWD) publicerade sin resultatrapport för tredje kvartalet igår och överträffade Wall Streets förväntningar.

CrowdStrike steg med mer än 10% under efterhandeln igår. Aktien handlas nu till 119 pund per aktie, vilket motsvarar en tillväxt på över 200% hittills i år. Årets lägstanivå kom i mars då CrowdStrike hade fallit så lågt som till 24,68 pund per aktie. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden.

CrowdStrikes Q3-resultat jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

CrowdStrike rapporterade en förlust på 18,32 miljoner pund under tredje kvartalet, vilket motsvarar 8,23 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet ifjol låg deras förlust på 26,55 miljoner pund eller 12,71 pence per aktie.

På justerad basis tjänade cybersäkerhetsteknologibolaget 5,98 pence per aktie under tredje kvartalet jämfört med föregående års 5,24 pence i förlust per aktie. I ett tillkännagivande förra månaden avslöjade Malwarebytes att de inlett ett samarbete med CrowdStrike för helhetssäkerhet för företag.

CrowdStrike meddelade att deras intäkter steg till 173,89 miljoner pund under det senaste kvartalet. Under motsvarande kvartal förra året landade intäkterna på lägre 93,56 miljoner pund. Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle bokföra en intäkt på 159,68 miljoner pund under tredje kvartalet.

VD George Kurtz kommenterade:

”CrowdStrike levererade ett rekordstarkt tredje kvartal med resultat som överträffade våra förväntningar i alla styrelser.”

CrowdStrikes prognos för det fjärde kvartalet

För det fjärde kvartalet förutspår nu CrowdStrike upp till 187,35 miljoner pund i intäkter. Deras uppskattning för vinst per aktie under fjärde kvartalet ligger på 5,98 till 6,73 pence. Analytikerna å sin sida förväntar sig 173,07 miljoner pund i intäkter och 0,75 pence i vinst per aktie under fjärde kvartalet.

Det Sunnyvale-baserade företagets årliga återkommande intäkter såg en massiv tillväxt på 81% på årsbasis till 678,66 miljoner pund under det senaste kvartalet jämfört med förväntade 638,57 miljoner pund. I separata nyheter från USA rapporterade PVH Corp igår att deras intäkter minskade med 17,3% under tredje kvartalet till följd av minskad försäljning under covid-19-pandemin.

CrowdStrike debuterade på Nasdaq-börsen i juni ifjol med ett pris per aktie på 48 pund. I skrivande stund värderas det amerikanska cybersäkerhetsföretaget till 23,28 miljarder pund.