PVH Corps Q3-intäkter minskade med 17,3%

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on dec 3, 2020
  • PVH Corps intäkter minskade med 17,3% under tredje kvartalet på grund av covid-19-krisen.
  • Klädföretaget tjänade 99 pence per aktie på justerad basis under kvartalet.
  • PVH förutspår en årlig intäktsminskning med nästan 20% under fjärde kvartalet.

PVH Corp (NYSE: PVH) rapporterade igår sina ekonomiska Q3-resultat och överträffade analytikernas förväntningar. Trots den starka resultatet gav företaget en dyster prognos för fjärde kvartalet.

PVH Corp sjönk med strax under 0,5% under efterhandeln igår. Med ett pris på 62,08 pund per aktie har bolagets fallit med cirka 20% hittills i år på aktiemarknaden efter att ha återhämtat sig från ännu lägre 21,73 pund per aktie. Läs mer om hur man tjänar pengar på aktiemarknaden.

PVH Corp rapporterar ett nettoresultat på 52,21 miljoner pund under tredje kvartalet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

PVH Corp rapporterade att nettoresultatet under tredje kvartalet uppgick till 52,21 miljoner pund, vilket motsvarar 73,30 pence per aktie. Under motsvarande kvartal förra året rapporterades en högre nettoinkomst på 156,48 miljoner pund eller 2,11 pund per aktie. I ett uttalande i slutet av förra månaden avslöjade PVH Corp nya utnämningar till sin styrelse.

På justerad basis tjänade PVH Corp, som äger varumärken som Tommy Hilfiger och Calvin Klein, 70,46 miljoner pund under det senaste kvartalet eller 99 pence per aktie. Som jämförelse hade experter förväntat sig betydligt lägre 17,95 pence i vinst per aktie under tredje kvartalet.

Intäktsmässigt registrerade klädföretaget 1,50 miljarder pund under tredje kvartalet, vilket var 17,3% lägre än föregående års 1,82 miljarder pund under motsvarande kvartal. I separata nyheter från USA meddelade Splunk igår att deras förlust ökade till följd av covid-19-krisen under tredje kvartalet.

PVH Corp:s prognos för fjärde kvartalet

För det fjärde kvartalet förutspår PVH Corp nu minskade intäkter med nästan 20% på årsbasis. Det amerikanska företaget avslöjade också att deras intäkter hittills under det fjärde kvartalet är 20% lägre än under fjolåret.

VD Emanuel Chirico kommenterade den ekonomiska rapporten och sa:

”Vi har överträffat våra förväntningar under fjärde kvartalet hittills, inklusive singeldagen i Asien och våra Black Friday-kampanjer i Nordamerika och Europa, med särskild styrka i de digitala kanalerna.”

Enligt PVH kommer den pågående covid-19-pandemin, som hittills smittat fler än 14 miljoner människor i USA och orsakat över en kvarts miljon dödsfall, att fortsätt påverka företagets resultat de kommande månaderna.

I skrivande stund har PVH Corp ett börsvärde på 4,43 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust