Premier Foods, AO World och Logitech rapporterar ökad Q3-försäljning

Författad av: Wajeeh Khan
januari 19, 2021
  • Premier Foods digitala försäljning ökade med 90% under tredje kvartalet.
  • AO Worlds Q3-försäljning i Storbritannien ökade med 67,2%
  • Logitechs försäljning under tredje kvartalet ökade med 80%

I en rapport på tisdag sa Premier Foods plc (LON: PFD) att dess digitala försäljning under tredje kvartalet var 90% högre än under motsvarande kvartal förra året. Tack vare den robusta Q3-försäljningen förväntar sig nu företaget att dess årliga vinst kommer att förbli motståndskraftig i år.

Tillverkaren av Bisto Gravy och OXO-kuber förutspår nu att handelsresultatet för helåret kommer att landa i intervallet 145 miljoner till 150 miljoner pund. Under tredje kvartalet, tillade det St Albans-baserade företaget, såg den totala försäljningen en årlig tillväxt på 9%. Tidigare i januari lanserade Premier Foods sitt nya sortiment av påskkakor för 2021.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Premier Foods handlas för närvarande till 104 pence per aktie efter att ha återhämtat sig kraftigt från låga 19 pence per aktie i mars 2020 när effekten av covid-19-krisen var som störst.

AO Worlds Q3-försäljning i Storbritannien ökade med 67,2%

I relaterade nyheter sa AO World plc (LON: AO) att försäljningen under tredje kvartalet i Storbritannien ökade med 67,2% på årsbasis. Online-återförsäljaren tillskrev ökningen till den pågående covid-19-krisen och sa:

”Vi har sett tio års förändring på tio månader och upplevt vår starkaste topphandelsperiod någonsin.”

För de tre månader som avslutades den 31 december bokförde AO World 457,3 miljoner pund i försäljning. AO Worlds vinst ökade till 18,3 miljoner pund under det första halvåret, enligt rapporten som publicerades den sista veckan i november.

AO World steg med ungefär 2,5% under förhandeln idag men föll sedan med över 8% när marknaden öppnat. Läs mer här om du vill investera på aktiemarknaden.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Logitechs försäljning under tredje kvartalet ökade med 80%

Datorutrustningstillverkaren Logitech SA (SWX: LOGN) följde i samma fotspår och rapporterade idag en försäljningstillväxt på 80% på årsbasis (till konstanta valutakurser) under tredje kvartalet. Den schweizisk-amerikanska tillverkaren sa att dess rörelseresultat ökade med 200% till 329 miljoner pund under tredje kvartalet.

För hela räkenskapsåret förutspår Logitech nu en försäljningstillväxt på upp till 60% på årsbasis. De förväntar sig att det årliga rörelseresultatet (non-GAAP) kommer att uppgå till 770 miljoner pund. Logitech presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 60%. I skrivande stund värderas det Lausanne-baserade företaget till 13,57 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 27,13.