Är det rätt tid att investera i BioCryst Pharmaceuticals-aktier?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 4, 2021
  • Rapivab (peramivirinjektion) har godkänts för användning i USA.
  • BioCryst Pharmaceuticals-aktier är ett riskabelt investeringsalternativ
  • Det bokförda värdet per aktie är mindre än 0,2 dollar.

På bara några veckor steg aktierna i BioCryst Pharmaceuticals (NASDAQ: BCRX) från 7,2 till över 12 dollar och det aktuella priset ligger runt 10,2 dollar. Amerikanska FDA har godkänt företagets läkemedel Rapivab (peramivirinjektion), vilket är goda nyheter för BioCryst Pharmaceuticals aktieägare.

Grundläggande analys: Rapivab (peramivirinjektion) nu godkänt i USA

BioCryst Pharmaceuticals, Inc. är ett amerikanskt läkemedelsföretag som har fokus på orala läkemedel mot sällsynta och allvarliga sjukdomar. BioCryst gick godkännande för sitt läkemedel Orladeyo i december, och bekvämligheten med orala läkemedel kommer att fortsätta att vara den viktigaste försäljningsargumentet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Orladeyos effekt är inte lika hög som konkurrenternas eftersom det minskar attacker av ärftligt angioödem (HAE) med 30% till 44%. Läkemedel som Takhzyro och Haegarda minskar antalet attacker med 67% till 87%, men Orladeyo behöver inte bli marknadsledande.

FDA har nu också godkänt en kompletterande ny läkemedelsapplikation för Rapivab® (peramivirinjektion), som kan användas för patienter i åldern sex månader och äldre. Detta är positiva nyheter för BioCryst Pharmaceuticals aktieägare eftersom läkemedlet godkändes tidigare endast för patienter i åldern två år och äldre.

”RAPIVAB (peramivirinjektion) har godkänts i USA för behandling av akut okomplicerad influensa hos patienter sex månader och äldre som har varit symtomatiska i högst två dagar. Dessa patienter kan vara bland de som har störst risk för allvarliga följder, och RAPIVAB är ett viktigt antiviralt läkemedel med beprövade fördelar,” sa Chief Medical Officer för BioCryst.

Efter att ett inlägg på Wallstreetbets kallade aktien för ”den mest undervärderade aktien på marknaden” har BioCryst Pharmaceuticals exploderat. Min åsikt är att BioCryst Pharmaceuticals är ett riskabelt investeringsalternativ och det finns bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu.

Företaget går fortfarande med förlust och med ett börsvärde på 1,86 miljarder dollar är denna aktie extremt dyr. Det bokförda värdet per aktie är mindre än 0,2 dollar, och investerare kan riskera stora förluster om de fortsätter att hålla BioCryst-aktien på nuvarande nivå.

Teknisk analys: BioCryst Pharmaceuticals aktier förblir på en tjurmarknad

BioCryst Pharmaceuticals aktier steg från 7,28 till 12,90 dollar sedan början av januari och det aktuella priset ligger runt 10,2 dollar. BioCrysts aktier är övervärderade, men de kan bryta över motståndet vid 12 dollar igen.

Datakälla: tradingview.com

Så länge priset ligger över denna trendlinje och stödet vid 10 dollar så ligger detta lager i köpzonen, och det finns ingen indikation just nu på att trenden ska vända. Om priset stiger över 12 dollar igen skulle det vara en signal att handla med aktien, och nästa mål kan då ligga runt 13 eller till och med 14 dollar.

Sammanfattning

Efter att ett inlägg på Wallstreetbets kallade aktien för ”den mest undervärderade aktien på marknaden” har BioCryst Pharmaceuticals exploderat uppåt. Min åsikt är att BioCryst Pharmaceuticals är ett riskabelt investeringsalternativ och det finns bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu. BioCryst Pharmaceuticals rapporterade att de totala intäkterna ökade med 242% på årsbasis under tredje kvartalet till 6,1 miljoner dollar, men nettoförlusten låg på 46,12 miljoner dollar (-22,7%).

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust