Lyft rapporterar mindre förlust än väntat under fjärde kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on feb 10, 2021
  • Lyft rapporterar mindre förlust per aktie än förväntat under fjärde kvartalet.
  • Företagets intäkter uppgick till 412,07 miljoner pund under Q4.
  • Lyft sa att de hade 12,55 miljoner aktiva förare jämfört med förväntade 13,2 miljoner.

Lyft Inc. (NASDAQ: LYFT) rapporterade sina finansiella resultat för det fjärde kvartalet på tisdag som toppade analytikernas uppskattningar för resultat och intäkter. Företaget sa dock att antalet aktiva förare var lägre än förväntat de senaste månaderna på grund av den pågående covid-19-pandemin.

Lyfts aktier rusade upp med mer än 10% under tisdagens efterhandel. Aktierna har återhämtat sig med cirka 225% sedan i mars 2020 då covid-19-pandemin började begränsa människor till sina hem. I skrivande stund värderas Lyft till 12,31 miljarder pund.

Lyftens finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Refinitiv hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra 407,01 miljoner pund i intäkter under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för förlust per aktie under fjärde kvartalet uppgick till 52,05 pence. I sin rapport på tisdag överträffade Lyft båda prognoserna med en högre intäkt på 412,07 miljoner pund och 41,93 pence i förlust per aktie under det senaste kvartalet.

Företaget meddelade att de hade 12,55 miljoner aktiva förare under fjärde kvartalet, jämfört med FactSet-konsensus på högre 13,2 miljoner. Lyft genererade 32,82 pund i intäkter per aktiv förare under Q4 jämfört med en förväntade lägre 30,51 pund. I november 2020 var Lyft optimistiska om att deras EBTIDA skulle vara positiv under fjärde kvartalet av budgetåret 2021.

I separata nyheter från USA rapporterade det amerikanska multinationella skönhetsföretaget Coty Inc. också kvartalsresultat på tisdag.

Lyft rapporterar 1,74 miljarder pund i intäkter under budgetåret 2020

För räkenskapsåret 2020 som helhet beräknade Lyft sina intäkter till 1,74 miljarder pund, jämfört med högre 2,6 miljarder pund föregående räkenskapsår. Det San Francisco-baserade företaget rapporterade 331,24 miljoner pund i nettoförlust under det senaste kvartalet jämfört med föregående års 257,36 miljoner pund.

Lyfts justerade EBITDA-förlustmarginal under fjärde kvartalet steg till 26,3% från 12,9% under samma kvartal förra året. Det amerikanska företaget uppgav att det hade 1,66 miljarder pund i likvida medel och kortfristiga investeringar i slutet av fjärde kvartalet.

VD Logan Green kommenterade tisdagsrapporten och sa:

”Jag tror att det finns en hel del hype som är helt felaktig om hur städer är döda och alla kommer att lämna städerna. Det har varit ekonomiska katastrofer, krig och pandemier tidigare. Och efter var och en av dem så kom städerna tillbaka starkare än någonsin. Så jag förutspår inte att den här typen av förändringar påverkar vår verksamhet på lång sikt.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust