AUD/USD handlas platt inför Australiens detaljhandelsdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on mar 3, 2021
  • Den australiska dollarn ligger på en nyckelnivå inför Australiens detaljhandelsdata.
  • På onsdag visade data att landets ekonomi återhämtar sig.
  • Analytiker fokuserar på stimulansförhandlingarna i USA.

AUD/USD handlas i stort sett platt i väntan på den senaste australiensiska detaljhandels- och handelsdata. ”The Aussie” handlas till 0,7810, vilket är något under dagens högsta värde på 0,7838.

AUD/USD
AUD/USD

Australiens detaljhandelsdata härnäst

Australian Bureau of Statistics (ABS) kommer att publicera de senaste detaljhandels- och handelsuppgifterna i morgon. Ekonomer förväntar sig att landets detaljhandel ökade med 0,6% i januari.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De förväntar sig också att landet ökade sin export och import i januari. I december ökade Australiens export med 3% medan importen minskade med 2%, vilket ledde till ett handelsöverskott på mer än 6,7 miljarder dollar.

Dessa siffror kommer efter att byrån idag publicerade relativt starka australiska BNP-uppgifter. Siffrorna visade att ekonomin expanderade med 3,1% under fjärde kvartalet efter att ha expanderat med 3,4% under tredje kvartalet. På årsbasis krympte ekonomin med 1,1%. Analytiker förväntade sig en årlig minskning på 1,8%. I tisdags reagerade AUD/USD också på RBA:s räntebeslut.

AUD/USD reagerar också på råvarumarknaden. Den här veckan har de flesta råvaror handlats blygsamt när handlare väntar på resultatet av USA s stimulanssamtal. Även om representanthuset har godkänt Joe Bidens paket år det fortfarande oklart hur senaten kommer att rösta.

Ett stort amerikanskt stimulanspaket kommer att vara bra för den australiska dollarn av två skäl. För det första kommer det i teorin att leda till högre råvarupriser. ”The Aussie” ses ofta som en spegel för råvarupriserna. För det andra kommer det att leda till en starkare kinesisk ekonomi eftersom USA köper de flesta av sina varor från Kina. Kina är samtidigt Australiens största handelspartner.

AUD/USD utsikter

AUD/USD teknisk graf

AUD/USD svävar runt 0,7810. Detta är en viktig stödnivå eftersom det var den högsta nivån den 6 och 7 januari. På 4-timmarsdiagrammet ligger paret något över det exponentiella glidande genomsnitten för 15 och 25 dagar. Det verkar också bilda ett hausseartat flaggmönster medan RSI (Relative Strength Index ) har fortsatt att stiga.

Därför blir ett volymstött lyft över gårdagens högsta nivå på 0,7838 en seger för tjurar. Det öppnar för paret att stiga till nästa motstånd vid 0,7900.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust