AUD/USD bildar symmetrisk triangel när de australiensiska obligationerna svalnar

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on mar 16, 2021
  • AUD/USD har bildat ett symmetriskt triangelmönster.
  • Paret reagerade på det senaste RBA-mötesprotokollet och Australiens husprisindex (HPI).
  • De australiska obligationsräntorna svalnade inför Feds räntebeslut.

AUD/USD-priset föll något idag efter att det senaste mötesprotokollet från Reserve Bank of Australia (RBA) publicerades och det starka husprisindexet (HPI). Priset sjönk också i takt med att de amerikanska och australiensiska obligationsräntorna sjönk.

RBA:s mötesprotokoll

RBA har nu publicerat sitt protokoll för mötet som hölls för två veckor sedan. Vid detta möte beslutade banken att lämna räntorna och sina kvantitativa lättnadspolicyer oförändrade, vilket var vad de flesta analytiker förväntade sig.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I protokollet sa banken att den noga följer lönerna när landet lämnar sin första lågkonjunktur på mer än tre decennier. De insisterade på att de bara kommer att höja räntorna om lönerna stiger med över 3%, vilket förväntas ske under 2024.

RBA sa också att man utvärderar de pågående regeringsprogrammen för att hjälpa ekonomin genom dess återhämtningsprocess. JobKeeper-programmet förväntas till exempel avslutas under de närmaste månaderna. I ett uttalande förra månaden sa Scott Morrison att hans regering kommer att börja prioritera ekonomins finanspolitiska hälsa.

AUD/USD faller också på grund av de relativt låga råvarupriserna. De flesta varorna, som koppar, silver och järnmalm, har sett sina priser minska idag, delvis på grund av den starkare amerikanska dollarn. Prisfallen beror också till viss del på att investerare kasserar ut sina vinster när de ifrågasätter råvarornas framtida efterfrågan.

Samtidigt påverkar även obligationsmarknaden. I Australien sjönk räntan för regeringens 10-åriga obligationer till 1,70% trots de höga huspriserna. Uppgifter avslöjade att husprisindexet (HPI) steg från 0,8% till 3,0% under fjärde kvartalet. Detta var högre än medianuppskattningen på 2,0%.

AUD/USD faller också på grund av den starkare amerikanska dollarn när valutahandlare inväntar Feds räntebeslut. Banken kommer att inleda sitt möte idag och förkunna sin dom imorgon. I allmänhet förväntar sig ekonomer att banken lämnar sina verktyg för pandemisvar oförändrade.

AUD/USD teknisk prognos

Det fyra timmar långa diagrammet visar att AUD/USD-priset har bildat ett symmetriskt triangelmönster. I våra gratis valutahandelskurser kan du lära dig hur detta mönster vanligtvis är ett tecken på konsolidering. I de flesta fall tyder det på att priset kommer att bryta ut inom kort, men i vilket riktning är osäkert. Paret ligger också något under de 25- och 15-periodernas viktade glidande medelvärden.

Därför kommer Aussie sannolikt att bryta ut lägre då björnarna riktar in sig mot nästa nyckelstöd vid 0,7670. Ett lyft över 0,7780 kommer dock att ogiltigförklara denna prognos.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust