AUD/USD bildar omvänt H&S-mönster inför Australiens jobbdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on apr 14, 2021
  • AUD/USD har bildat ett inverterat huvud och axlar-mönster.
  • Paret steg över halsen på detta mönster till följd av den svagare dollarn.
  • Paret kommer nu att reagera på de australiska sysselsättningsuppgifterna.

AUD/USD-priset steg till den högsta nivån sedan den 23 mars idag till följd av den svagare amerikanska dollarn och högre råvarupriser. Forexhandlare väntar nu på den senaste australiska jobbdatan som väntas på torsdag.

AUD/USD prisutveckling

Högre råvarupriser

Australien har stora mängder naturresurser som kol och järnmalm. Därför betraktas den australiska dollarn allmänt som en råvaruvaluta eftersom den stiger när råvarupriserna ökar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De flesta råvaror, som guldet och kopparn, har studsat tillbaka idag när marknaden reflekterar över USA:s inflationsuppgifter. Bloomberg råvaruindex (BCOM) har stigit med 0,60% idag.

Även om USA:s inflation steg i mars så tror marknaden att lyftet kommer att vara tillfälligt. Som ett resultat kommer Fed sannolikt att behålla sina låga räntor ett tag. I sina senaste uttalanden har Fed signalerat att de kommer att höjda dem först 2024.

Låga räntor i USA är vanligtvis dåliga för den amerikanska dollarn men bra för råvarorna. Faktum är att dollarindexet har sjunkit till den lägsta nivån sedan mars i år.

AUD/USD stiger också efter de senaste starka ekonomiska siffrorna från Australien. De senaste dagarna visade datan att konsumenternas och företagens förtroende har återhämtat sig när landet ser fram emot en eventuell återöppning. Vaccinationerna fortskrider och regeringen förväntar sig att kunna utöka processen. Uppgifter från Kina, Australiens största handelspartner, visade också att ekonomin återhämtar sig där.

Framöver kommer AUD/USD att reagera på de senaste australiska sysselsättningsuppgifterna. Ekonomer som intervjuats av Reuters förväntar sig att uppgifterna visar att den totala arbetslösheten sjönk till 5,7% i mars från 5,8% i april. De förväntar sig också att deltakandegraden ökade till 66,3% från 66,4%. Siffran visar andelen personer i arbetsför ålder som är aktiva på arbetsmarknaden. Vidare förväntar de sig att ekonomin skapade fler än 35 000 nya jobb.

AUD/USD tekniska utsikter

AUD/USD

Det fyra timmar långa diagrammet visar att AUD/USD-paret bröt ut över den viktiga motståndsnivån vid 0,7675. Detta pris är halsen på det inverterade huvud och axlar-mönstret. Inom teknisk analys är detta vanligtvis en haussignal. Det har också stigit över det 25-dagars glidande genomsnittet medan Relative Strength Index (RSI) har flyttat sig över den överköpta nivån. Därför kommer paret sannolikt att bryta ut högre när tjurar riktar in sig mot det viktiga motståndet vid 0,7750.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust