AUD/USD bildar kopp och handtag inför Australiens försäljningsdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on apr 20, 2021
  • AUD/USD drog sig tillbaka idag efter att RBA-mötesprotokollet publicerats.
  • Banken sa att de inte har bråttom att strama åt sina policyer.
  • Fokus flyttas till de senaste australiska detaljhandelsuppgifterna.

AUD/USD drog sig tillbaka idag när marknaden smälte det senaste mötesprotokollet från Reserve Bank of Australia (RBA). Det handlas till 0,7770, vilket är något under dagens högsta värde på 0,7815 när handlare väntar på de preliminära australiensiska detaljhandelsnumren.

Australian dollar
Den australiensiska dollarns prisutveckling

RBA har inte bråttom att strama åt

Den australiska regeringen har svarat relativt bra på covid-19-pandem. Landet har hittills rapporterat drygt 29 000 fall och färre än 1 000 dödsfall. Det uppnåddes genom att stänga gränserna och begränsa människor till sina hem för att begränsa spridningen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I ett försök att stödja ekonomin tillkännagav regeringen ett stort stimulanspaket som inkluderade ett sysselsättningsprogram. RBA sänkte också räntorna till noll, startade ett kvantitativt lättnadsprogram och avkastningskurvkontroll.

Banken har inte bråttom att strama åt penningpolitiken. Detta är enligt protokollet från det senaste mötet som publicerades idag. Medlemmarna i den penningpolitiska kommittén (MPC) sa att de kommer att hålla räntorna på nuvarande nivå tills arbetslösheten och inflationen förbättras. Det kan ta några månader eller år.

AUD/USD drar sig också tillbaka eftersom marknaden väntar på den australiensiska detaljhandelndatan som publiceras på morgonen i morgon. Ekonomer förväntar sig att försäljningen återhämtade sig i mars när landet fortsatte att öppna igen. Denna trend kommer att fortsätta när landet åter öppnar sin resebubbla med Nya Zeeland.

Paret drog sig också tillbaka på grund av den totala dollarstyrkan. Dollarindex steg något idag när de amerikanska obligationsräntorna steg. Räntan för de 10-åriga statsobligationerna steg med 0,50% till 1,60 medan den 30-åriga räntan steg med 0,30% till 2,30%.

AUD/USD teknisk prognos

AUD/USD teknisk graf

AUD/USD-paret sjönk till 0,7774, vilket var något under dagens högsta nivå på 0,7816. På 4-timmarsdiagrammet bildar paret som det ser ut som ett kopp och handtagsmönster, vilket vanligtvis är ett tecken på en hausseartad fortsättning. Det stöds också av 25-och 15-dagars glidande medelvärden och den stokastiska oscillatorn. Prickarna i Parabolic SAR ligger också under priset, vilket är en hausseartad faktor. Därför kan paret återuppta den stigande trenden med nästa mål vid 0,7850.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust