Tre viktiga punkter i Ubers resultatrapport för första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 6, 2021
  • Uber Technologies rapporterar den minsta kvartalsförlusten sedan bolaget börsnoterades.
  • Det amerikanska företaget förväntar sig att deras justerade EBITDA kommer att ligga på plus i slutet av 2021.
  • Ubers aktier föll med mer än 4% under gårdagens efterhandel.

Uber Technologies Inc. (NYSE: UBER) rapporterade igår sin minsta kvartalsförlust sedan bolaget börsnoterades när covid-19-begränsningarna började lätta under de senaste månaderna. Företaget sålde också sin självkörande enhet nyligen, vilket ytterligare ökade prestandan under första kvartalet.

1. Ekonomisk utveckling

Uber meddelade att deras nettoförlust begränsades till 77,66 miljoner pund under första kvartalet (4,31 pence per aktie). Under det jämförbara kvartalet förra året låg deras förlust på betydligt högre 2,09 miljarder pund (76 pence per aktie).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Avyttringen av ATG bidrog till att minimera förlusten med 1,15 miljarder pund. Den justerade EBITDA-förlusten uppgick till 258,15 miljoner pund. Intäkterna föll från 2,34 miljarder till 2,09 miljarder pund under första kvartalet.

Enligt FactSet hade experter förutspått 2,35 miljarder pund i intäkter och 40,27 pence i förlust per aktie för Uber under det senaste kvartalet.

2. Helårsprognos och bruttobokningar

Det San Francisco-baserade företaget upprepade sitt förtroende igår för att deras justerade EBITDA kommer att ligga på plus i slutet av 2021. Ubers kvartalsresultat kom en dag efter att deras konkurrent Lyft publicerade sin resultatrapport för det första kvartalet.

Uber betonade också i sin intäktsrapport att antalet bruttoinkomsten från bokningar steg med 24% under första kvartalet till en rekordnivå på 14,02 miljarder pund, jämfört med förväntade 13,00 miljarder pund. Leveransbruttobokningar gled till 8,99 miljarder pund (bättre än väntat) och mobilitetsbruttobokningar föll till 4,89 miljarder pund (sämre än väntat) under första kvartalet.

3. Wedbushs Dan Ives kommenterar på CNBC:s “Closing Bell”

Wedbushs Dan Ives kommenterade Ubers finansiella rapport på CNBC:s ”ClosingBell”:

”Jag tycker att det är ett tydligt steg i rätt riktning. Om du tittar på bokningssiffrorna och kostnadsbesparingarna ser de till att de når lönsamheten senare i år. Regleringsproblemen är definitivt en risk, men kvartalsresultaten var säkerligen allt som tjurarna hoppats på.”

New Street Advisors grundare Delano Saporu sa också på CNBC:s “Closing Bell” igår att Uber kan växa till en superapp.

Inverkan på aktiekursen

Ubers aktier föll med mer än 4% under gårdagens efterhandel. Aktierna handlas nu för 35 pund per aktie, vilket ungefär matchar det pris som det NYSE-noterade företaget inledde året på. Här är allt du behöver veta om hur man investerar på aktiemarknaden.

I skrivande stund har det amerikanska teknikföretaget ett börsvärde på 68,72 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust