Fem viktiga spaningar från Disneys Q2-kvartalsresultat

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 14, 2021
  • Disneys försäljning var lägre än väntat under det andra kvartalet.
  • Ivan Feinseith ser Disney prisfall som en köpmöjlighet.
  • Disney Plus nådde milstolpen 100 miljoner abonnenter under andra kvartalet.

Walt Disney Co. (NYSE: DIS) rapporterade igår att försäljningen under andra kvartalet var lägre än förväntat. Det överträffade dock prognoserna för justerat resultat per aktie. Disneys aktier föll med strax under 5% under gårdagens efterhandel.

1. Ekonomisk utveckling

Disney rapporterade 641,11 miljoner pund i resultat under andra kvartalet, vilket motsvarar 34,87 pence per aktie. På justerad basis tjänade de 56,21 pence per aktie under andra kvartalet, jämfört med föregående års Q2 på 42,69 pence per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Massmedieföretaget genererade 11,11 miljarder pund i försäljning under det senaste kvartalet – en minskning från 12,81 miljarder pund för ett år sedan. Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle omsätta 11,29 miljarder pund i försäljning under andra kvartalet och 18,50 pence i justerad EPS. Under det föregående kvartalet omsatte Disney 8,39 miljarder pund.

2. Disney Plus resultat

Disney Plus har nu totalt 103,6 miljoner abonnenter. Inkluderat Hulu och ESPN+ har Disney 158,8 miljoner totala streaming-prenumeranter. Som jämförelse hade analytiker förväntat sig 109,26 miljoner abonnenter för Disney Plus i slutet av andra kvartalet och 161,67 miljoner totala streaming-prenumeranter. Streaming-segmentet, enligt det Burbank-baserade företaget, genererade 2,85 miljarder pund i försäljning under andra kvartalet, jämfört med förväntade 2,88 miljarder pund.

3. Andra anmärkningsvärda siffror

Disney värderade sin försäljning från media- och underhållningsverksamheten till 8,85 miljarder pund under andra kvartalet, varav deras traditionella linjära TV-nätverk bidrog med 4,80 miljarder pund. Samtidigt uppgick nöjesfälts- och produktförsäljningen till 2,26 miljarder pund. FactSet-konsensus för försäljningen från dessa segment uppgick till 9,07 miljarder respektive 880 miljoner pund.

4. Prognos för framtiden

CFO Christine McCarthy avstod från att ge en fullständig ekonomisk prognos igår men sa:

”Framtida bokningar för nöjesfälten i båda våra inhemska parker är stark, vilket visar styrkan hos våra varumärken samt växande reseoptimism i takt med att antalet covid-19-fall minskar, ökad vaccinationsdistribution och att regeringens restriktioner lättar.”

Enligt VD Bob Chapek är Disney Plus på väg att matcha sin prognos på upp till 260 miljoner abonnenter i slutet av budgetåret 2024.

5. Ivan Feinseiths kommentarer på CNBC:s ”Closing Bell”

Tigress Financial Partners Ivan Feinseith kommenterade Disneys intäktsrapport igår på CNBC:s ”Closing Bell”:

”Du vill aldrig se missade prognoser, särskilt vad gäller ett nyckeltal som i detta fall, som är prenumeranter. Men det pågår så många saker som kommer att hjälpa Disney. Du har parker som öppnar igen, biografer öppnas igen, studior öppnar igen. Så jag tror att denna tillbakagång är en köpmöjlighet. De gjorde det bra, de överlevde under pandemin, och de kommer att göra det exceptionellt bra i en post-pandemisk miljö.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust