USD/CAD: Den kanadensiska dollarns rally accelererar

Av:
Jun 2, 2021
Listen
  • USD/CAD-paret ligger nära den lägsta nivån på nästan fyra år.
  • Den kanadensiska dollarn har stärkts av höga oljepriser och närheten till USA.
  • Paret har bildat ett hausseartat divergensmönster på det dagliga diagrammet.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

USD/CAD ligger nära den lägsta nivån sedan september 2017 när den kanadensiska dollarns styrka ökar. Det handlas till 1,2060, vilket är 17,7% under den högsta punkten 2020.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

USD/CAD
USD/CAD prisutveckling

Kanadas BNP-data

Copy link to section

Den kanadensiska dollarn är den G7-valuta som har presterat bäst och har stigit med mer än 5%. Den följs av det brittiska pundet som har skjutit upp med mer än 4%.

Det finns flera anledningar till att USD/CAD-paret har fortsatt att falla. För det första har den kanadensiska dollarn fått stöd av råoljepriserna. Priserna på West Texas Intermediate (WTI) och Brent steg till de högsta nivåerna på flera år efter att Saudiarabien och Ryssland enades om att öka leveranserna i en lägre takt än väntat i juli.

Oljepriserna är viktiga för Kanada eftersom landet är den fjärde största oljeproducenten i världen. Priset steg också efter de starka globala PMI-siffrorna för tillverkningssektorn som publicerades igår.

USD/CAD har också sjunkit på grund av skillnaden mellan Federal Reserves och Bank of Canadas (BOC) åtgärder. Medan Fed har insisterat på att de inte kommer att strama åt penningpolitiken den närmaste tiden har BOC redan börjat minska sina tillgångsköp. Detta är en positiv sak för den kanadensiska dollarn.

Samtidigt har den kanadensiska dollarn stigit till följd av de stimulansåtgärder som USA har vidtagit för att hantera pandemin. Landet har klubbat igenom stimulanspaket för flera miljarder dollar i år. Detta är viktigt för Kanada eftersom det är en av USA:s största handelspartners.

Viktigast är att paret har fallit på grund av den svaga amerikanska dollarn. Dollarn har sjunkit mot de flesta andra valutor.

På måndagen reagerade USD/CAD på de senaste BNP-siffrorna från Kanada. Uppgifterna visade att landets ekonomi expanderade med 1,4% under första kvartalet, vilket ledde till en 5,6% ökning på årsbasis.

USD/CAD: teknisk analys

Copy link to section
USD/CAD
USD/CAD teknisk graf

USD/CAD-paret handlas för 1,2060. På det dagliga diagrammet ligger detta pris något under 25 och 15 dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA). Paret verkar också bilda ett fallande kilmönster, vilket vanligtvis är ett hausseartat tecken.

Det har också bildat ett hausseartat divergensmönster, vilket framgår av Relative Strength Index (RSI). Därför kan paret i juni studsa tillbaka när fler köpare kommer in. Om detta händer kommer paret sannolikt att testa nästa nyckelmotstånd vid 1,2200.

CAD Forex