AUD/USD sjunker när S&P höjer Australiens tillväxtprognos

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jun 7, 2021
  • AUD/USD-paret drog sig något tillbaka efter de senaste handelsuppgifterna från Kina.
  • Paret reagerade också på den ekonomiska prognosen från S&P Global.
  • Byrån höjde landets utsikter till rankingen "stabila".

AUD/USD föll något efter de senaste australiska PMI-uppgifterna för tjänstesektorn och Kinas handelsdata. Paret reagerade också på de senaste sysselsättningsuppgifterna från USA och ANZ jobbannonsdata. Det handlas till 0,7736, vilket är något under fredagens högsta på 0,7750.

AUD/USD
AUD/USD

S&P höjer Australiens betyg

John Morison australiska regering fick ett uppsving tidigt i morse när S&P Global höjde landets kreditbetyg. Rankingen höjdes från ”negativ” till ”stabil” tack vare de snabba åtgärder som regeringen vidtagit för att bromsa pandemin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Byrån förväntar sig att budgetunderskottet kommer att minska ned mot 3% av BNP de närmaste åren efter att det hoppat till 10% 2021. Rapporten sa:

”Regeringens politiska svar och starka ekonomiska återhämtning har minskat nedåtriskerna för våra ekonomiska och finanspolitiska utsikter för Australien. Som ett resultat reviderar vi utsikterna till stabila och bekräftar våra AAA/A-1 + långa och korta valutakurser i lokal och utländsk valuta.”

AUD/USD reagerade också på de relativt svaga kinesiska handelsuppgifterna. Finansministeriet rapporterade att landets export ökade med 27,9% på årsbasis i maj. Detta var en avmattning från föregående 32,3% och samtidigt sämre än den genomsnittliga prognosen på 32,1%.

Samtidigt ökade den kinesiska importen i lägre takt än väntat. Importen ökade med 51,1% i maj från föregående 43,1%. Analytiker förväntade sig att importen skulle öka med 51,5%. Som ett resultat ökade det totala handelsöverskottet från 42,86 miljarder dollar till 45,53 miljarder dollar. Dessa siffror är viktiga eftersom Kina är Australiens största handelspartner.

AUD/USD sjönk också på grund av de starka PMI-siffrorna för tjänstesektorn i Australien och de senaste amerikanska non-farm payroll-uppgifterna. Tjänsteindexet från AIG steg från 61,0 i april till 61,2 i maj. Uppgifter från Bureau of Labor Statistics visade att den amerikanska ekonomin skapade drygt 559 000 jobb i maj, lägre än de förväntade 900 000.

AUD/USD: teknisk analys

AUD/USD
AUD/USD teknisk graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att AUD/USD-paret sjönk något till 0,7735 inatt. Paret har bildat ett stort huvud och axlar-mönster och ligger fortfarande något över 25 och 15 dagars glidande medelvärden (MA). Priset har också sjunkit under den nedre raden i den fallande kanalen. Därför finns det en möjlighet att paret fortsätter att falla när handlare riktar sig mot nästa nyckelstöd vid 0,7720.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust