GBP/USD under press inför viktig brittisk data och lockdown-oro

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jun 14, 2021
  • GBP / USD-paret har lutat nedåt före ett nyckeltal av Boris Johnson.
  • Enligt Reuters kommer han att förlänga lockdown med ungefär en månad.
  • ONS kommer att publicera viktiga uppgifter i Storbritannien om sysselsättning och inflation.

GBP/USD ligger i ett snävt intervall inför nya besked från Boris Johnson om en potentiell försening av återöppningen i England när Delta-varianten av covid-19-viruset fortsätter att spridas. Paret handlas till 1,4100, vilket är cirka 1% under den högsta punkten i maj.

GBP/USD
GBP/USD prisutveckling

Förlängd lockdown i Storbritannien

Storbritannien har gjort stora framsteg i kampen mot covid-19-viruset. Landet har redan vaccinerat miljontals människor och är ett av de som hanterat krisen bäst. Därför hade landet siktet inställt på en fullständig öppning senare i månaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Men nyligen har Delta-varianten av viruset blivit ett stort problem. Den nya varianten är 60% mer överförbar än andra varianter och är mer resistent mot vacciner. Storbritannien har rapporterat tusentals nya fall av viruset den senaste tiden.

Enligt Reuters kommer därför premiärminister Boris Johnson att tala till landet och eventuellt försena återöppningen med en månad. Detta kommer sannolikt att avsluta den pågående trenden med relativt starka ekonomiska data från Storbritannien.

Senare denna vecka kommer GBP/USD-paret att reagera på de senaste ekonomiska uppgifterna från Storbritannien och USA. På tisdag kommer Storbritannien att publicera de senaste sysselsättningssiffrorna och analytiker förväntar sig att uppgifterna visar att arbetslösheten minskade från 4,8% till 4,7%.

Dessa siffror kommer att följas av den senaste brittiska inflationsdatan som kommer att publiceras på onsdagen. Analytiker förväntar sig att uppgifterna visar att den brittiska inflationen fortsatte matcha BOE:s mål på 2%.

Den största katalysatorn för GBP/USD blir ändå det senaste räntebeslutet från Federal Reserve som kommer att publiceras på torsdag. Analytiker förväntar sig att banken lämnar räntor och sin kvantitativa lättnadspolicy oförändrad. De kommer att hålla utkik efter om Fed fortsätter att insistera på att de senaste ekonomiska uppgifterna är tillfälliga. Bank of England (BOE) kommer också att träffas nästa vecka.

GBP/USD: teknisk analys

GBP/USD
GBP/USD tekniskt diagram

Det fyra timmar långa diagrammet visar att GBP/USD befunnit sig i ett snävt intervall den senaste tiden. Paret ligger något ovanför den nedre sidan av rektangelmönstret vars stöd- och motståndsnivåer ligger på 1,4097 respektive 1,4215. Det har också flyttat sig under 25 och 15 dagars glidande medelvärden och den högra axeln i huvud och axlar-mönstret. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla när björnarna riktar in sig mot nästa nyckelstöd vid 1,4050.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust