Evercores Mahaney förutspår ”långsam återhämtning” för rideshare-aktier

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 18, 2021
  • Mark Mahaney säger att rideshare-företagen har stor potential för tillväxt.
  • Rideshare-verksamhetens värdeförslag ger Uber & Lyft ökad prissättningskraft.
  • Regleringsrisken har ökat när Lina Khan tar över FTC.

Evercore ISI:s Mark Mahaney förutspår att rideshare-företag som Uber Technologies Inc (NYSE: UBER) kommer att återhämta sig långsamt från pandemin. På CNBC:s ”Closing Bell” var han dock optimistisk att saker och ting börjat ta fart och att grunden lagts för en stadig återhämtning. Han sa:

”Nästan 36% av människor använde rideshare det senaste året. Av de som använde det, använde endast cirka 26% det varje vecka eller mer. Jag tror att dessa siffror kan fördubblas i framtiden. Så det finns stor potential för tillväxt på kort sikt och under de kommande tre till fem åren. Det är en av anledningarna till att vi är så positiva till Uber.”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I skrivande stund handlas det San Francisco-baserade rideshare-företaget för 49,70 dollar per aktie vilket ger det ett marknadsvärde på 92,49 miljarder dollar.

Rideshare-verksamhetens värdeförslag ger Uber och Lyft ökad prissättningskraft

Mahaney betonade vidare att covid-19-restriktionerna världen över börjar lätta när vaccinationerna fortsätter. När pendling till arbetet, fritidsresor och sociala evenemang återigen tillåts kommer efterfrågan på ridesharing sannolikt att fortsätta öka.

I en kommentar om prissättningen för dessa företag tillade experten:

”I allmänhet ser människor på ridesharing som ett sätt att spara pengar, spara tid och det är bekvämare än taxibilar eller kollektivtrafik. Jag tror att detta värdeförslaget kommer att ge ökad prissättningskraft till Uber och Lyft i framtiden.”

Tidigare denna vecka meddelade Lyft att förare gradvis återvände till deras plattform, vilket resulterat i minskade väntetider.

Regleringsrisken har ökat när Lina Khan tar över FTC

Enligt Mahaney är risken för reglering nu högre än tidigare efter att president Biden valt Lina Khan som ordförande för Federal Trade Commission – en framstående kritiker av big tech. Vi kommer i alla fall se ett stopp för storskaliga förvärv, sa han.

”Om du ska välja en person för att leda FTC som har utfört mycket detaljerat arbete med det upplevda behovet av att reglera big tech, så är det Lina Khan. Så detta är den ultimata big tech-regulatorn som tar över FTC,” sa Mahaney.

Icke desto mindre är det osannolikt att reglering kommer att ha en drastisk inverkan på vinsttillväxten, enligt Evercore ISI-analytikern. I maj rapporterade Uber den minsta kvartalsförlusten sedan företaget börsnoterades.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust