Därför föll MicroVisions aktier med drygt 10% under morgonen igår

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 23, 2021
  • MicroVision tillkännagav ett avtal om ett aktieerbjudande för marknaden värt 140 miljoner dollar.
  • Nettoresultatet kommer att användas för allmänna företagsändamål inklusive rörelsekapital och investeringar.
  • MicroVision blev ett mål för WallStreetBets och har stigit med mer än 200% i år på aktiemarknaden.

MicroVision Inc (NASDAQ: MVIS) föll med mer än 10% på aktiemarknaden under morgonen igår efter att företaget tillkännagav ett avtal om ett aktieerbjudande för marknaden värt 140 miljoner dollar med Craig-Hallum Capital Group. Aktien nådde 16,70 dollar per aktie som lägst under gårdagen.

”MicroVision kan, med jämna mellanrum, efter eget gottfinnande erbjuda och sälja sina stamaktier med ett sammanlagt värde på upp till 140 miljoner dollar genom Craig-Hallum,” sa laserteknologiföretaget i sitt pressmeddelande igår.

Nettointäkterna kommer att användas för allmänna företagsändamål

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt MicroVision kommer intäkterna från erbjudandet att användas för allmänna företagsändamål, inklusive rörelsekapital och investeringar. För de befintliga aktieägarna kommer ytterligare aktier sannolikt att späda ut resultatet. Vd Sumit Sharma kommenterade nyheterna:

”Jag är stolt över de framsteg som vårt företag har gjort när det gäller att utveckla vårt fordonslidarprogram. Vi ser fram emot att bredare marknadsföra vår teknik för OEM- och Tier 1-leverantörer och offentligt testa vår sensor med externa testpartners. En stark balansräkning ger våra potentiella kunder och partners förtroende för att MicroVision är en kapabel och pålitlig långsiktig leverantör.”

Nyheten kommer en vecka efter att det amerikanska teknikföretaget utnämnde Drew Markham till generalråd. Markham har över tjugo års erfarenhet av rådgivning för börsnoterade teknikföretag om fusioner och förvärv, bolagsstyrning och marknadstransaktioner. Hon kommer att rapportera till Vd Sharma.

MicroVision är ett mål för WallStreetBets

Företaget, som har sitt huvudkontor i Redmond, fokuserar främst på utvecklingen av laserskanningsteknologi för projektion, 3D-avkänning och bildtagning. De hamnade nyligen i rampljuset när de blev ett mål för WallStreetBets. Sedan början av juni diskuteras MicroVision alltmer inom Reddit-communityn. Aktien planeras nu att läggas till i Russell 2000-indexet.

Ända sedan dess har handlare som fokuserar på investeringar med höga risk/reward-förhållanden investerat i MVIS. De som fokuserar på grundläggande värde och satsar sina pengar på hållbara och förutsägbara aktier håller sig dock borta.

MicroVision började året med ett pris per aktie på 5,21 dollar. Den sista veckan i april nådde aktien sin högsta nivå någonsin på 26,44 dollar per aktie. Nu handlas den för 17,50 dollar per aktie. Teknikföretaget, som har haft ett par kämpiga år och som ifjol handlade för några cent, har nu ett marknadsvärde på 2,75 miljarder dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust