AUD/USD ligger stadigt efter att RBA justerat sitt program för obligationsköp

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 6, 2021
  • AUD/USD-paret steg för tredje dagen i rad efter det senaste RBA-beslutet.
  • Banken lämnade räntor och kvantitativa lättnader oförändrade.
  • De gjorde däremot några justeringar av sitt program för obligationsköp.

Den australiska dollarn (AUD/USD) har stigit för tredje dagen i rad när investerare reagerar på det senaste räntebeslutet från Reserve Bank of Australia (RBA). Paret steg till en topp på 0,7570, vilket var 1,75% över den lägsta nivån förra veckan.

RBA:s räntebeslut

RBA avslutade sitt två dagar långa penningpolitiska möte idag. Den Philip Lowe-ledda banken beslutade att lämna räntan oförändrad på 0,10% och att hålla sin avkastningskurva intakt. Bankens mål är att hålla räntan för april 2024-obligationerna på 10 punkter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Samtidigt fortsätter RBA med sitt kvantitativa lättnadsprogram. Det kommer att minska mängden köpta obligationer till 4 miljarder dollar per vecka fram till minst mitten av november. Banken sa:

”Dessa åtgärder kommer att ge det fortsatta monetära stöd som ekonomin behöver när den övergår från återhämtningsfasen till expansionsfasen. Styrelsen har åtagit sig att uppnå målen för full sysselsättning och inflation som överensstämmer med målet.”

RBA förväntar sig att inflationen kommer att öka till 1,5% under 2021 och att nå 2% nästa år. Man förväntar sig också att inflationen tillfälligt kommer att stiga till över 3,5%. De förväntar sig också att arbetsmarknaden kommer att fortsätta se förbättringar.

RBA-beslutet kom vid en tidpunkt när oron ökar för Delta-varianten av covid-19-viruset i Australien. Vissa stater börjat redan börjat implementera vissa restriktioner för att begränsa spridningen. Ändå går ekonomin bra, vilket framgår av de starka PMI-siffrorna för tillverknings- och tjänstesektorerna.

AUD/USD – teknisk analys

AUD/USD
AUD/USD – graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att AUD/USD-paret sjönk till 0,7445 förra veckan. Paret återupptog sedan den stigande trenden och handlas nu till 0,7570. Det har stigit över det 25 dagars glidande genomsnittet och Ichimoku-molnet. MACD:s signal- och huvudlinjer har flyttat sig över den neutrala linjen.

Paret har också bildat ett dubbelbottnat mönster vars hals ligger vid 0,7618. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar in sig mot denna halsringning. Denna förutsägelse kommer att ogiltigförklaras om paret bryter under stödet vid 0,7500.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust