AUD/USD: FOMC-protokoll och förhandsgranskning av RBA:s räntebeslut

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 5, 2021
  • AUD/USD-paret har bildat ett inverterat kopp och handtagsmönster.
  • Handlare väntar på det senaste RBA-räntebeslutet.
  • De ser också fram emot protokollet från FOMC:s möte.

AUD/USD ligger nära sin högsta nivå sedan i tisdags när investerare inväntar det senaste räntebeslutet från Reserve Bank of Australia (RBA). Marknaden väntar också på det kommande mötesprotokollet från Federal Open Market Committee (FOMC) som kommer ut på onsdag.

Förhandsgranskning av RBA:s räntebeslut

RBA avslutar sitt tvådagarsmöte på tisdag denna vecka. Analytiker som intervjuats av Reuters förväntar sig att centralbanken kommer att lämna räntorna oförändrade på 0,10%. Låga priser har hjälpt landets ekonomi att återhämta sig genom att stimulera hushållens utgifter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den viktigaste drivkraften för RBA-beslutet kommer att vara beslutet om bankens kvantitativa lättnader (QE) och avkastningskurvkontrollprogram.

Analytiker förväntar sig att banken kommer antyda att de börjar minska tillgångsköpen troligen i september. Vissa analytiker förväntar sig att banken kommer att minska antalet månatliga obligationsinköp och förlänga dem längre än väntat. Vidare förväntar de sig att banken kommer att börja höja från de historiskt låga räntorna under 2022.

Beslutet kommer vid en viktig tidpunkt för den australiensiska ekonomin. Arbetsmarknaden har förbättrats i takt med att icke-väsentliga företag inom fritids- och underhållningsindustrin öppnar igen. Dessutom har inflationen stigit något medan råvarupriserna ligger kvar på höga nivåer. Bostadspriserna har stigit till den högsta nivån någonsin.

Under morgonen visade data från Markit att landets PMI för tjänstesektorn sjönk till 56,8 i juni. Även om detta var en nedgång är en PMI-avläsning på 50 eller högre vanligtvis ett tecken på att en bransch återhämtar sig. Förra veckan låg den australiska tillverkningsindustrins PMI över 50.

AUD/USD kommer också att reagera på det senaste mötesprotokollet från FOMC som publiceras på onsdag. Detta protokoll ger mer information om räntebeslutet. Banken lämnade räntorna och den kvantitativa lättnaden oförändrade och antydde att räntorna börja stiga 2023.

AUD/USD – teknisk prognos

AUD/USD
AUD/USD – teknisk graf

Timdiagrammet visar att AUD/USD har bildat en rundad topp eller inverterat kopp och handtagsmönster. Faktum är att det senaste hoppet delvis beror på bildandet av handtagsdelen. Paret bildar också vad som ser ut som ett hausseartat flaggmönster. Det ligger något över 25 och 15 dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA). Därför finns det en möjlighet att paret kommer att återuppta den stigande trenden och sedan falla under den lägsta nivån förra veckan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust