AUD/USD-prognos: här är anledningen till att australien kan stiga med 1,12%

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 14, 2021
  • AUD/USD-paret har hoppat kraftigt under de senaste sessionerna.
  • Paret steg efter de relativt svaga australiensiska jobbdata.
  • Vi förklarar varför paret snart kan hoppa med cirka 1,12%.

AUD/USD-priset höll sig stadigt nära sin högsta nivå sedan den 10 september när investerare reagerade på den amerikanska inflationen och Australiens sysselsättningsantal. Paret handlas på 0,7385, vilket är cirka 3% över den lägsta nivån denna månad.

Australien jobbdata

Den australiensiska arbetsmarknaden fortsatte att kämpa i september när landet fortsatte att hantera den nya vågen av pandemin. Enligt statistikbyrån förlorade Australien mer än 138 000 jobb i september efter att ha förlorat ytterligare 146 000 i augusti. Arbetsförlusterna var lägre än medianuppskattningen på 137 000.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Samtidigt ökade Australiens arbetslöshet från 4,5% i augusti till 4,6% i september medan andelen sjönk till 64,5%.

Analytiker tror att arbetsmarknaden kommer att göra en stark comeback under de kommande månaderna. Dessutom har Australien börjat varva ner några av de blockeringar som hjälpte till att öka arbetslösheten. Samtidigt förbereder regeringen för att låta utländska resenärer återvända till landet. Detta kommer att leda till fler servicearbeten som inom turist- och hotellsektorn.

AUD/USD höll sig också stabilt efter de senaste amerikanska inflationsuppgifterna. Enligt Bureau of Labor Statistics (BLS) ökade den amerikanska inflationen från 5,3% i augusti till 5,4% i september när priserna på varor steg. Denna ökning drevs också av de stigande logistikutmaningarna, vilket har lett till högre fraktkostnader.

Samtidigt publicerade Federal Reserve protokollet från det senaste mötet på onsdagen. I protokollet antydde Fed-tjänstemännen att avsmalning kommer att komma under de kommande månaderna. Tjänstemännen räknar också med att räntehöjningar kommer att börja 2022.

AUD/USD-prognos

aud/usd

Fyrtimmarsdiagrammet visar att AUD/USD-paret har gjort stadiga framsteg de senaste dagarna. Paret lyckades resa sig över halsen på det inverterade huvud- och axelmönstret vid 0,7312. Det lyckades också flytta sig över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden medan MACD har fortsatt att stiga.

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar nyckelmotståndet till 0,7478, vilket var den högsta nivån i september. Detta pris ligger cirka 1,18% över den nuvarande nivån. Denna vy kommer att ogiltigförklaras om priset sjunker under nyckelstödet på 0,7312.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust