KeyBanc slog precis larm om bostadsbyggaraktier

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on jan 20, 2022
  • KeyBancs Kenneth Zenner nedgraderade sex husbyggare på onsdagen.
  • Den baisseartade uppmaningen baseras på rekordinflation och de kommande räntehöjningarna.
  • SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) sjönk med över 10% för året.

Aktierna i Lennar Corporation (NYSE: LEN) har fallit med cirka 10% den här månaden, och KeyBanc Capital Markets säger att vägen sannolikt kommer att förbli ojämn även under de kommande månaderna.

Zener ser en nedsida på 15% i Lennar Corp

I ett meddelande i morse nedgraderade KeyBancs Kenneth Zener Lennar till ”undervikt” med ett kursmål på 86 $ per aktie, vilket representerar en nedgång på nära 15% från där aktien stängde på tisdagen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt analytikern är det osannolikt att husbyggaren kommer att göra bra ifrån sig 2022 eftersom den amerikanska centralbanken höjer räntorna minst fyra gånger för att tackla rekordnivåer av inflation. Han skrev:

Byggaktier står inför en mur av oro när 2022 börjar, eftersom en åtstramande monetära utsikter negativt påverkar sentimentet, covid-inducerad inflation och utbudsbegränsningar förvärrar eftersläpande penningmängdstrender. Och tidigare husprisuppgångar som förhöjda marginaler sannolikt kommer att avta.

Tvärtom, Morningstars fortsätter att vara optimistiska om LEN.

Andra namn Zener nedgraderade på onsdagen

Zeners skäl för att vara dukig mot Lennar är av makroekonomisk karaktär. Naturligtvis förväntar han sig därför att de också ska träffa andra husbyggare, inklusive DR Horton, KB Home (NYSE: KBH), Toll Brothers, TopBuild, Installed Building Prods – alla som han nedgraderade i onsdags.

Åtstramande cykler påverkar byggares aktier, med aktier som faller 32% från topp till botten, en minskning med 89% av tiden sedan 1969. Vi tror att byggares operativa framgångar inte kan kompensera för den cykliska medvinden som ebbar ut (lågt utbud, låga priser) i tiden.

Förra veckan sa KB Home att dess intäkter kom undan för Street-uppskattningar under fjärde kvartalet. KeyBanc-analytikern har ett prismål på $38 på KBH eller mer än 10% under sitt nuvarande pris. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) sjönk med över 10% för året.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money