Ad

MEME-MYNTS STORHETSTID ÄR HÄR

Memeinated animation

NÄSTA 100x PRE-SALE STARTAR SNART

KÖP NU

Topp 2 aktier att köpa och 2 att undvika: undersökningsföretag

Av:
Feb 6, 2023
Listen
  • Mill Street Researchs veckovisa sammanfattning innehåller en lista över toppaktier att köpa och sälja nu
  • Företaget är mest hausse på Everest Re Group och Marathon Petroleum
  • Firman är mest baisse på Western Digital och First Republic Bank

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Mill Street Research, ett oberoende konsult- och undersökningsföretag, släppte sitt veckobrev på måndagen. Rapporten innehåller köpidéer och säljidéer för Russell 1000. I den här artikeln kommer vi att diskutera några nyckelnamn i varje kategori.

Om du inte redan har gjort det, kolla in vår Invezz-podcast med Mill Street Researchs marknadsstrateg Sam Burns.

Köp Everest Re Group-aktier

Copy link to section

Enligt Mill Streets kvantitativa analys är Everest Re Group Ltd (NYSE: RE) företagets bästa aktier som både befintliga och nya investerare kan köpa nu.

Everest Re är ett globalt återförsäkrings- och försäkringsbolag. Försäkringssektorn är kanske inte den mest spännande att diskutera, men den har presterat bra för investerare. Everest Re Groups aktie har stigit nästan 20% under det senaste året på grund av gynnsamma marknadsförhållanden. Marsh Global Insurance Market Index visar att globala kommersiella försäkringspriser steg med 6% under tredje kvartalet 2022, vilket markerar det 20:e kvartalet i rad med prisökningar.

Köp Marathon Petroleum-aktier

Copy link to section

Den näst rankade aktien i Mill Streets bästa köpidéer är Marathon Petroleum Corporation (NYSE: MPC), ett nedströms energibolag med det största raffineringssystemet i USA.

Marathons aktieutveckling under det senaste året har varit ännu mer imponerande än Everest Re, med en ökning på 44%. Analytiker förväntar sig ytterligare uppgångar under 2023 på grund av lägre bränslenivåer, eftersom Marathon minskar sin raffinörkapacitet från 94% under fjärde kvartalet 2022 till 88% under första kvartalet 2023.

Lägre bränslenivåer innebär stigande priser. Barrons citerar BofA Securities analytiker Dough Leggate som sa i januari: “Tre veckor in på det nya året ser vi medvinden byggas upp igen för amerikanska raffinaderier.”

Sälj aktier i Western Digital Corporation

Copy link to section

Western Digital Corp (NASDAQ: WDC) har stigit 35% sedan början av 2023 på grund av rapporter om pågående fusionssamtal med Kioxia Holdings. Den sammanslagna enheten skulle dominera NAND-flashmarknaden med en marknadsandel på 33%. Det är inte första gången Western Digital och Kioxia har fört samtal om att slås samman och du kan läsa vår analys för 2021 här.

Mill Streets kvantitativa analys tyder dock på att sälja Western Digitals aktie, eftersom företaget står inför en fallande efterfrågan på datorkomponenter och inte förväntas se någon vinst 2023. Dessutom kollapsade Western Digitals nettoresultat för septemberkvartalet från 636 miljoner dollar föregående år till 34 miljoner dollar. Investerare som innehar Western Digital-aktier bör inte vänta på bekräftelse av en fusionsaffär och istället sälja aktien.

Sälj First Republic Bank-aktier

Copy link to section

Den andra rankade aktien i Mill Streets bästa aktier att sälja är First Republic Bank (NYSE: FRC), en fullservicebank och ett förmögenhetsförvaltningsbolag som främst ligger i New York, Kalifornien, Massachusetts och Florida. Även om bankaktier har varit populära när räntorna stiger, är First Republic Bank inget undantag med en uppgång på nästan 17% sedan början av året.

Ett brev från januari 2023 från kapitalförvaltaren Giverny Capital bekräftar dock delvis Mill Streets baisseartade krav på aktien (fonden är en långsiktig tjur), åtminstone på kort sikt. Den noterar att First Republic påverkades 2022 eftersom kortfristiga låneräntor steg snabbare än långfristiga lån med förväntningar om en lågkonjunktur.

För att citera brevet:

det kostar mer att låna pengar på ett år än på 10 år. För First Republic betyder det att de betalar höga räntor på insättningsbevis (CD) till kunder, men sedan lånar ut de pengarna till långfristiga låntagare för bara lite mer avkastning. Banker är beroende av en sund spridning mellan kostnaden för inlåning och vad de tjänar på lån.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10