Flame animation

Hetaste nya
meme-myntet

Flame animation
Coin spinning animation

Potential till 100x

Shiba Memu Roll-out Logo KÖP NU

ICICI aktiekurs bildade ett riskabelt mönster: undvik tills detta händer

Av:
Jun 7, 2023
Listen
  • ICICI Bank-aktien ligger nära all-time high.
  • Aktierna har bildat ett dubbeltoppmönster, vilket är baisseartat.
  • Aktien måste hoppa över 958 INR för att ogiltigförklara detta mönster.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

ICICI Banks aktiekurs har rört sig i sidled under de senaste dagarna och svävar nära sin rekordnivå på 958 INR. Aktien handlades till 937 INR, vilket är några punkter under rekordhöga 958 INR. Sammantaget har aktien hoppat med 17 % i år och med ~50 % från den lägsta punkten 2022.

RBI:s räntebeslut

Copy link to section

ICICI och andra indiska banker har gjort bra ifrån sig de senaste månaderna, med hjälp av den återuppväckta ekonomin. De senaste resultaten visade att företagets rörelsevinst ökade med 36,4 % under första kvartalet till 13 866 crore. Dess kärnrörelseresultat ökade med 34,7 % medan vinsten efter skatt ökade med 30 %.

Bolagets vinster steg, tack vare högre inhemska låneportföljer och högre räntor. Liksom andra centralbanker har RBI höjt räntorna. Räntan har hoppat från den låga pandemin på 4,0% till den högsta på 6,50%.

Banker tenderar att tjäna mer pengar när räntorna stiger eftersom de vanligtvis anpassar sina personliga och kommersiella lån. RBI förväntas lämna räntorna på torsdag med tanke på att inflationen har gått nedåt den senaste tiden.

ICICI och andra indiska banker gick också bra eftersom de inte påverkades av den senastekollapsen av Credit Suisse och Silicon Valley Bank (SVB). För det första har de högre kapitalkrav, där ICICI har en primärkapitalrelation på 17,60 %. De flesta storbanker i västvärlden har en andel på mindre än 14%.

Analytiker är också hausse på ICICI aktiekurs. I ett uttalande på tisdagen sa analytiker på Jefferies att de var optimistiska om företaget. Den citerade sin förmåga att öka sina intäkter, förbättrad tillgångskvalitet och förmågan att leverera en högre avkastning på eget kapital.

ICICI aktiekursprognos

Copy link to section
ICICI share price

ICICI-diagram av TradingView

ICICI-aktien har varit i en hausseartad trend de senaste veckorna. Senast har aktierna rört sig i sidled när de ligger under nyckelmotståndspunkten på 958,05 INR, dess högsta någonsin. Aktien har rört sig över 25-dagars och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA).

Den har format ett dubbelt mönster vars halsringning ligger på 797 INR. I prisåtgärdsanalys är detta mönster vanligtvis ett baisseartat tecken. Därför måste tjurar gå över detta motstånd vid 958 INR för att den uppåtgående trenden ska fortsätta. Om detta händer kommer nästa nivå att se på 1 000 INR. Innan dess finns det tecken på att aktierna kan falla de närmaste månaderna.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10