Bør du købe eller sælge EUR/CHF nu hvor parret er i paritet?

Af:
op Mar 8, 2022
Listen
  • EUR/CHF-parret er styrtdykket til det laveste niveau siden 2015.
  • Mandag formåede parret at bevæge sig under paritetsniveauet.
  • Frasalget vil sandsynligvis fortsætte i de kommende måneder.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Den schweiziske franc har været kraftigt efterspurgt på det seneste, hvilket sker efter efterspørgslen på sikre investeringer stiger. Samtidigt er EUR/CHF-parret styrtdykket til det laveste niveau siden 2015 og befinder sig lige nu i paritet. På den anden side har USD/CHF-parret bevæget sig sidelæns, da de to par ses som sikre tilflugtssteder.

Har SNB ikke flere valgmuligheder?

Det schweiziske franc-par har oplevet en stærkt stigende trend på det seneste, da den stærke schweiziske økonomi kolliderer med en efterspørgsel på sikre investeringer.

Nylige data fra landet viser, at økonomien klarer sig rigtig godt lige nu. For eksempel er arbejdsløsheden faldet til omkring 2,3%, mens inflationen også ligeledes sniger sig opad. Tal der blev offentliggjort i sidste uge afslørede, at inflationen steg til over 2,0% for første gang i årevis.

Dette vil derfor lægge pres på den schweiziske nationalbank (SNB) om at gribe ind. På nuværende tidspunkt vil en rentenedsættelse kun gøre inflationssituationen værre, mens tegn på at banken vil hæve renten i stedet kunne styrke den schweiziske valuta.

SNB foretrækker en svag schweizerfranc på grund af landets afhængighed af eksport. Derfor vil en svagere franc gøre eksporten væsentligt billigere på et stærkt konkurrencepræget marked. I de seneste måneder har banken beklaget francens styrke.

SNB har også grebet ind i markedet ved aggressivt at sælge schweizerfrancen. Tal der blev offentliggjort i sidste uge viste, at bankindskud steg med blot 0,07% schweizerfranc, hvilket betyder at banken blot greb beskedent ind.

I en erklæring sidste uge sagde SNB-medlemmet Andrea Maechler, at banken var klar til at gribe ind i de kommende måneder om nødvendigt. Udfordringen er dog om sådanne indgreb rent faktisk vil virke.

EUR/CHF prognose

EUR/CHF

Det daglige diagram viser, at EUR/CHF-parret i mandags faldt under paritetsniveauet på 1,00. Dette var første gang parret faldt til dette niveau i mere end 7 år. Parret har således oplevet en stærkt faldende tendens, og har bevæget sig under de 25-dages og 50-dages glidende gennemsnit.

Relative Strength Index (RSI) har også bevæget sig under det oversolgte niveau. Derfor er der en sandsynlighed for, at parret vil fortsætte med at falde, idet spekulanterne kaster deres blik i retning af det næste vigtige støtteniveau på 0,9900.

Ad

Ønsker du at udnytte de stigende og faldende USD, GBP og EUR-kurser? Handel med forex på få minutter med vores bedst vurderede mægler, eToro.

10/10