Hvorfor oversvømmes markedet med en halv milliard i Bitcoin?

Af:
op jul 11, 2022
  • Celsius har nedbragt et lån på Maker, og sendt en halv milliard dollars i WBTC til kryptovaluta børsen FTX.
  • Det står også overfor et sagsanlæg, der hævder, at det har fungeret som pyramidespil siden marts.
  • Dataanalytiker Dan Ashmore tager et kig på disse begivenheder, og om Celsius vil kunne overleve.

Den problemplagede kryptovaluta udlåner Celsius, som lige nu stirrer en konkurs direkte i øjnene på grund af de afsmittende effekter af kryptovaluta smitten – som jeg skrev en dybtgående artikel om her i sidste måned – kunne være ved at blive servere endnu en kropsslag mod kryptovaluta markederne.

24.000 indpakkede bitcoins til en værdi af en halv milliard dollars er blevet overført fra deres konto til kryptovaluta børsen FTX, hvilket stammer fra en række blockchain-data afsløret af Nansen nedenfor.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Indpakkede bitcoin (WBTC) er en tokeniseret udgave af Bitcoin, som er kompatibel på Ethereum og kan derfor anvendes hos en bred vifte af decentraliserede finansprotokoller. Denne halv milliard indpakket bitcoin kommer faktisk fra af disse decentraliserede platforme – nemlig Maker.

Celsius’ Maker lån

Celsius havde stillet WBTC som sikkerhed for en række lån. Da Bitcoin styrtdykkede under krisen i sidste måned, så toppede Celsius gentagne gange positionen for at undgå at blive likvideret. Dette er faktisk delvist det, der drev frygten og panikken forbundet med frasalget, såvel som tanken om, at Celsius’ lån kunne være blevet likvideret, og alt udbuddet oversvømmede markedet.

Det Maker-lån er nu blevet nedbragt – wallet adressen kan findes her , hvis du skulle have mod på at tage et kig på deres historie, men nedenstående skærmbillede viser, at sikkerheden i WBTC gentagne gange blev tilføjet henholdsvis den 11. og 13. juni (tidsstempler til højre) da Celsius kæmpede mod bølgen af frasalg.

Efter al sandsynlighed vil dette blive solgt for at skaffe flere likvide aktiver, mens Celsius fortsætter med at sprælle for blot at overleve. En halv milliard er en stor del af forandringen, men en potentiel oversvømmelse af udbuddet vil ikke skræmme markederne så meget, som det ville have gjort, hvis den blev dumpet under krakket i sidste måned. Frygt avler panik, og panik avler frygt, så endnu en smule benzin på den rasende brand i sidste måned ville have haft langt større effekt end i øjeblikket, hvor Bitcoin har stabiliseret sig i det mindste på kort sigt.

Interessant nok har prisen på WBTC ikke bevæget sig væk fra BTC, og har i skrivende stund handlet til $21.800 i sammenligning med Bitcoins $21.800, og har således bevaret sin “tilknytning” (dette vækker grimme minder om Terra, når jeg skriver denne sætning).

Blockchain

Én ting er klart: Kriseforhandlinger er i gang hos Celsius, mens ledelsen kæmper med næb og kløer for at redde virksomheden. Jeg skitserede i mit dybe dyk i sidste måned, hvor skeptisk jeg var over om dette i det hele taget var muligt, men vi i sidste ende må vi se hvad der kommer til at ske. I går kom der yderligere et hammerslag, da selskabet blev sagsøgt for at have fungeret som pyramidespil. Og dette sagsmål blev indgivet af software- og investeringsfirmaet KeyFi med beskyldninger, der går helt tilbage til marts 2021.

Det viser dog, hvor fascinerende blockchain rent faktisk kan være. At spore en halv milliard i midler, der bevæger sig rundt, mens en virksomhed spræller omkring for at likviditeten kan redde sig selv, og at se alt dette live på en offentlig internetside, er virkelig fedt.

Hvad der derimod ikke er fedt, er Celsius’ økonomi.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money