Dollarens styrke redder de udenlandske aktieinvestorer

Af:
op Nov 3, 2022
Listen
  • S&P 500 er faldet 19% i år, men USD-indekset er steget 16,5%.
  • Dette har beskyttet de udenlandske investorer mod tab, hvor USD-styrken maskerer S&P 500-faldet.
  • JPY-investorer er næsten positive, GBP faldt 7%, EUR faldt 8%.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Røde tal. Røde tal, hvor du end kigger.

Dette er historien om 2022. Medmindre du selvfølgelig taler om den amerikanske dollar .

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Jeg har skrevet meget om dollarens latterlige styrke i år, herunder en artikel om, hvorfor den er så stærk , og hvordan den giver perfekt mening, når verden bekæmper al denne usikkerhed. I denne artikel vil jeg dog demonstrere, hvordan dollarens styrke har været med til at beskytte investorerne udenfor USA – f.eks. en som mig, der kommer fra Irland, der jo er en del af eurozonen.

Lad os først give et hurtigt resumé af, hvor meget dollaren har slået modstanderne i år. Et billede siger mere end tusind ord og alt det der, så lad os derfor komme i gang:

OKAY. Dollaren er stærk, vi har forstået det.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Men den er så stærk, at den har fået nogle dårlige investeringer til at se gode ud, ganske enkelt fordi de dårlige investeringer er udstedt i dollars.

Tag f.eks. S&P 500 , der i vid udstrækning opfattes som en repræsentant for det amerikanske aktiemarked. Efter et fald på 19% i år, så har investorerne nu fået en daglig lussing i næsten 10 måneder. Men lad os se på, hvordan perspektivet ændrer sig, når du vender afkastet til lokale valutaer.

Diagrammet nedenfor viser S&P 500 i grønt og viser dets grimme fald. Men idet S&P er udstedt i USD, så har smerten for de investorer, der har placeret udenlandsk valuta i indekset ikke været nær så alvorlig – mere som milde tømmermænd end en alvorlig sygdom, hvis man kan sige det på denne måde.

Måske bliver det mere forståeligt, hvis dette præsenteres i nedenstående format. Dette diagram viser de årlige afkast hos S&P 500 i udenlandsk valuta:

Hvis du er japaner, så er du næsten i det grønne område! I mellemtiden i Storbritannien, Hvis Lizz Truss i Storbritannien havde fået lov til at blive hængende lidt længere (find et dybt dyk om den skade hun forårsagede her ), så kunne denne pund/dollar paritet måske have skubbet de USA-tilbøjelige briter ind i et positivt territorium.

Det er ikke kønt, men det er med til at mildne slaget i forhold til at vurdere det i dollars. Det ændrer dog ikke på det faktum, at markedet har været hæsligt, og at den amerikanske dollar fortsat er verdens reservevaluta (af årsager, som jeg tidligere har forklaret her).

Men det er virkelig utroligt, hvor stærk dollaren har været, at den selv i dette dårlige klima for risikoaktiver har presset S&P 500 til kun at lide mindre tab i flere valutaer. For os eurofolk, der tager på ferie i dollarlande, så gør det naturligvis ondt på bankbalancen at se, at dollaren ganske enkelt bærer S&P 500 på ryggen.

Men hey, som jeg konstant siger, så er dollaren verdens reservevaluta, og investeringer bør derfor vurderes ud fra dette faktum. Jeg har offentliggjort mine investeringer tilbage på markedet i løbet af den sidste måned eller to, hvilket er på trods af mine pessimistiske følelser på vej ind i vinteren, og meget af dette skyldes omfanget af faldet i dollar termer.

Men for udenlandske investorer, der har udgifter i udenlandsk valuta, tjener løn i udenlandsk valuta og lever deres liv i udenlandsk valuta, så er det vigtigt at huske, at afkastet ikke har været så dårligt, når det er blevet omregnet tilbage.

Dette er i hvert fald, hvad jeg fortæller mig selv, mens jeg græder mig selv i søvn hver eneste aften, mens jeg håbløst stirrer på min portefølje.

Ad

Ønsker du at udnytte de stigende og faldende USD, GBP og EUR-kurser? Handel med forex på få minutter med vores bedst vurderede mægler, eToro.

10/10
Handel med forex
AUD CAD EUR GBP JPY USD Aktier Forex Makroøkonomi