Er boligudgifterne uoverkommelige i Canada? 100% ja

Af:
op Jan 24, 2023
Listen
  • De gennemsnitlige boligpriser i Canada faldt til C$626.318 ved udgangen af 2022.
  • Den gennemsnitlige indkomst i Canada er på $60.355.
  • En gennemsnitlig husstand på to personer har ikke råd til en gennemsnitlig bolig i Canada i 2023.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Vi ved godt, at du må være ved at være træt af de konstante skænderier nyhedsartikler om fast ejendom. Selvom jeg også er træt, så har jeg ikke set mange publikationer opdele boligudgifterne i faktiske tal.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Derfor vil jeg påtage mig at gøre dette og vise dig, hvor uopnåelige boligudgifterne er blevet i mit hjemland Canada for den gennemsnitlige husstand, der har en gennemsnitsindkomst i 2023.

Boligpriserne i Canada fra 2019 til 2023

Copy link to section

Tjek disse ejendoms nyhedsoverskrifter ud sammen med de respektive for at se den dramatiske og hurtige stigning (og fald) af boligpriserne i Canada fra 2019 til starten af 2023.

  • Den nationale gennemsnitspris for et hjem solgt i Canada (juli 2019) var kun $500.000 ( kilde )
  • Den nationale gennemsnitspris ramte $816.720 i februar 2022 ( kilde ) lige før centralbanken udløste et utal af rentestigninger.
  • Den nationale gennemsnitspris faldt til $626.318 ved udgangen af 2022 ( kilde )

Gode nyheder, ikke? Boligpriserne er blevet forhøjet fra før-COVID-æraen, men er faldet kraftigt siden starten af 2022. Nå, nej. Slet ikke, det er stadig rigtig dårligt derude for den gennemsnitlige person.

Beregning af realkreditomkostninger: et simpelt eksempel

Copy link to section

Lad os sammenligne en gennemsnitlig bolig solgt i 2019 til en gennemsnitlig belåningsrente ved hjælp af data, der er udarbejdet af Superbrokers.

En bolig til $500.000 (mindre end $100.000 eller 20% i udbetaling, hvilket eliminerer den ekstra økonomiske byrde ved en realkreditlånsforsikring, der spænder fra 0,6% til 4,5% af realkreditbeløbet) betyder, at en ny ejer selv skal finansiere $400.000, hvilket oversættes til en betaling af et realkreditlån på $2.278,84 om måneden (mere eller mindre).

Antag nu, at denne bolig blev værdsat på lige linje med det nationale gennemsnit og har en salgspris på $626.318. En identisk udbetaling på 20% betyder, at den nye ejer skal komme op med omkring $125.000 og selv finansiere de resterende $501.000. Ved at bruge en online realkredit beregner kræves der en månedlig betaling på $3.113,70 for at flytte ind i dette gennemsnitlige hjem.

For at opsummere dette, så skal en ny boligejer i 2023 betale $25.000 ekstra for en 20% udbetaling og betale yderligere $834,86 om måneden i sammenligning med 2019. Dette er uden tvivl en stejl stigning og har skubbet mange potentielle købere ud af markedet siden 2019.

Er et realkreditlån overkommeligt for den gennemsnitlige husstand i 2023?

Copy link to section

Sådan ser et gennemsnitligt hjem til en gennemsnitlig pris ud i nærheden af, hvor jeg bor. Der er ingen tvivl om, at dette ligner et dejligt hjem til at starte en familie og skabe nye minder. Som en passioneret hjemmekok trænger køkkenet til en fuldstændig ombygning, og jeg er ikke sikker på, at jeg kan fortsætte med at være vært for 10+ personer til middag.

Men hey, det er ikke så slemt. Faktisk er det… ret gennemsnitligt.

Når dette så er sagt, så lad os nu springe direkte ned i tallene.

Det nationale løngennemsnit i Canada ligger på $60.355 om året. Dette er en bruttoindkomst, der svarer til $41.453 efter de irriterende canadiske skatter er blevet fratrukket.

Hvis vi antager et hjem med to personer (igen, alt dette er baseret på gennemsnittet), så kan vi meget hurtigt se, at en husstands månedlige indkomst på $6.908 ikke er nær i nærheden nok til at have råd til dette hjem. Disse er dog for det meste grove tal, så husk endelig dette.

83% af gennemsnitlig families indkomst dækker de faste leve- og boligudgifter alene. 83%! Selv hvis denne familie ikke har en bil, så bringer reduktionen på $800 om måneden (næsten umuligt for en familie med børn, men lad os alligevel holde os til dette) kun udgifterne ned på 72%.

Mange eksperter er enige om, at husholdningerne ikke bør bruge mere end 30% af deres indkomst før skat på boligudgifter. Dette er dog umuligt, da boliglånsomkostningerne alene i dette eksempel udgør mere end 30% af indkomsten før skat.

Der er selvfølgelig mange ekstra omkostninger i ettypisk familie budget, der er blevet udeladt her (uddannelse, underholdning, nødreparationsmidler, møblering, tøj, ferier, opsparing osv.) Det siger sig selv, at de resterende $1.144,3 i månedlig indkomst ikke kan strækkes til at dække alle disse resterende udgifter.

Og hvis du medregner de stigende mad- og energiomkostninger, så vil boligdelen af et budget stå for en højere procentdel af indkomsten i de kommende år.

De canadiske renter stiger sandsynligvis igen nu på onsdag og forventes muligvis ikke at falde på noget tidspunkt i 2023? Jeg tror disse tal er endnu mere forældede, når du læser dette, og boligerne er allerede blevet trinvist dyrere.

Ejendomme Verden