GBP/USD falder efter CPI-dataene fra januar: Storbritanniens BNP, detailsalg næste gang

Af:
op Feb 14, 2024
Listen
  • Forbrugerpriserne i Storbritannien trak sig tilbage i januar, med den overordnede CPI på 4,0 %.
  • Kerne-CPI, som ekskluderer fødevarer og energiprodukter, faldt også.
  • Fokus skifter til det kommende britiske BNP og detailsalgstal.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Forbrugerpriserne i Storbritannien forblev på et forhøjet niveau i januar, da bolig- og forsikringsomkostningerne steg. Ifølge Office of National Statistics (ONS) steg det overordnede forbrugerprisindeks (CPI) til 4,0 % i januar efter at være steget med samme interval i den foregående måned. CPI faldt med 0,6 % på MoM-basis.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

I mellemtiden forblev kerneinflationen stædigt høj under de mere. Tallet, som ekskluderer de volatile fødevare- og energipriser, steg med 5,1 % i januar. Det kom på minus 0,9 % på MoM-basis. Disse tal er væsentligt højere end Bank of Englands mål på 2,0 %.

Rapporten kom dagen efter, at Storbritannien offentliggjorde stærke jobtal. Arbejdsløsheden faldt fra 4,1 % i november til 3,8 % i december. Lønvæksten forblev også på et forhøjet niveau, selvom nogle virksomheder som The Body Shop og Tata Steel forbliver på kanten.

Derfor forventer analytikere, når inflationen falder, at Bank of England (BoE) vil begynde at sænke renten i de næste par måneder. De fleste analytikere forventer mindst tre rentenedsættelser i år, da økonomien forventes at forblive under pres i år. GBP/USD faldt til 1,2560 efter rapporten, siden USA offentliggjorde stærke inflationstal i tirsdags.

Den næste vigtige britiske nyhed udkommer på torsdag, når ONS vil offentliggøre de seneste BNP-tal. Økonomer forventer disse

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

GBP Storbritannien Europa Verden