Kakaoprisprognose: købe dippen eller sælge ripen?

Af:
op May 3, 2024
Listen
  • Kakaoprisen er på vej til det værste månedlige styrt i årevis.
  • Det er faldet med mere end 37 % fra det højeste niveau i år.
  • Dette nedbrud sker på grund af profittagning.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Kakaoprisen har oplevet en dramatisk vending i de seneste par dage. Efter at have chokeret verden med en bemærkelsesværdig stigning, der skubbede den til $12.253 i april, er den nu faldet med mere end 37%. Det handlede til $7.658 fredag morgen.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Kakaoens stigning og fald

Copy link to section

For at være klar: Kakao er stadig en af de bedste råvarer i år, selv efter at have mistet over 37 % af sin værdi. Den er steget med næsten 90 % fra sit laveste niveau i januar og med 265 % fra sit laveste punkt i 2020.

Kakaoprisen, som jeg har skrevet før , steg på grund af den generelle udbuds- og efterspørgselsmismatch. Efterspørgslen har været kraftigt stigende globalt, hjulpet af den voksende middelklasse og mere forbrug i de asiatiske lande.

Samtidig har de fleste kakaoproducerende lande stået over for adskillige udfordringer, som har påvirket produktionen. Det første vigtige spørgsmål er, at kakao i lang tid var en tabsgivende afgrøde, hvilket førte til underinvesteringer i nøglelande.

Som et resultat viste vores besøg i Elfenbenskysten og Ghana, at de fleste kakaotræer var gamle, hvilket påvirkede deres udbytte. Samtidig har der været nogle problemer med vejret og sygdomme, især i Elfenbenskysten. For nylig var der en stor brand i en kakaofarm i Nigeria, et andet topproducerende land.

Kakao er anderledes end andre afgrøder som majs og sojabønner, fordi det kun produceres i få lande. Som sådan kan andre lande ikke komme ind i industrien på grund af klima- og jordbundsfaktorer.

Det tager også et par år for kakaotræer at begynde at producere produkter. Derfor, mens mange landmænd i Ghana og Elfenbenskysten nu skynder sig tilbage til industrien, vil virkningen af denne produktion kunne mærkes i de næste fem til syv år.

Kakaoprisen steg også på grund af hedgefonde og handlende, som har tildelt milliarder af dollars i industrien. Nu sker det igangværende nedbrud, da disse deltagere afvikler deres handler.

Kakao pris prognose

Copy link to section

Kakaodiagram af TradingView

Når vi ser på det ugentlige diagram, ser vi, at prisen på kakao toppede med $12.253 i sidste måned. Det er nu faldet i de seneste to uger i træk, som jeg forudsagde. Alene denne uge er kakaoen faldet med omkring 30 %, hvilket er den værste præstation nogensinde.

Relative Strength Index (RSI) er styrtet fra det ekstreme overkøbte niveau på 96,4 til omkring 53. Det samme gælder blandt andre oscillatorer som MACD og Stokastiske Oscillator.

Dette tilbagetog sker på grund af profittagning blandt investorer, der har tjent en formue under rallyet. Det er også gået ind i mark-down-fasen af Wyckoff-metoden, som er karakteriseret ved mere salg end køb.

Derfor er udsigterne for kakao bearish, og det næste punkt at se er på $7.000. Jeg formoder dog, at der vil ske et kort comeback i løbet af de næste par dage i en proces, der er kendt som en død kat bounce.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Handelsvarer Landbrugsvarer Markedsanalyse