CAVA Groups aktiekursprognose forud for indtjening: køb eller sælg?

Af:
op May 24, 2024
Listen
  • CAVA Group offentliggør sine økonomiske resultater den 28. maj.
  • Analytikere forventer, at dens kvartalsvise omsætning vil være 245 millioner dollars.
  • Investorer mener, at virksomheden kan kopiere Chipotle Mexican Grills vækst.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

CAVA Group (NASDAQ: CAVA) aktiekurs er steget til et rekordhøjt niveau, da investorer sammenligner det med Chipotle Mexican Grill ( NYSE: CMG ). Det steg til et højdepunkt på $82,82, hvilket var 182% over dets laveste niveau i 2023. Dette spring har bragt dets samlede markedsværdi til over $10 mia.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Sammenligninger med Chipotle

Copy link to section

CAVA Groups aktier er steget kraftigt i år, hjulpet af dens stærke omsætningsvækst og fremtidige potentiale. Dens årlige omsætning er steget fra over $500 millioner i 2019 til over $728 millioner i 2023.

Analytikere er optimistiske om, at dens omsætningsvækst vil accelerere og nå op på over 878 millioner dollars i år og 1,04 milliarder dollars i 2025. Baseret på dets tidligere resultater er der sandsynlighed for, at virksomhedens omsætning vil være bedre end estimater.

Det vigtigste er, at virksomhedens vækst sker på et tidspunkt, hvor den er blevet profitabel. Det genererede et nettooverskud på over $13,3 millioner i 2023 og over $2 millioner i første kvartal. Dette skete, da det åbnede 95 nye butikker i 1. kvartal og 175 nye i 2023.

CAVA Group forventer, at dens vækst vil fortsætte i år. Man forventer at åbne mellem 48 og 52 nye butikker og lave et justeret EBITDA på mellem 86 millioner og 92 millioner dollars.

Som jeg skrev i min sidste artikel , er der sammenligninger med Chipotle, en virksomhed, hvis markedsværdi er steget til over 86 milliarder dollars, og dens årlige omsætning sprang til næsten 10 milliarder dollars i 2023. Mens Chipotle fokuserer på mexicanske retter, er CAVA Group et middelhavsmærke.

Analytikere og investorer mener, at CAVA Group kan fortsætte med at vokse gennem åbning af nye butikslokaliteter og opkøb. For eksempel købte det Zoes Kitchen i 2018 i en aftale på $300 millioner.

Den største bekymring ved CAVA Group-aktien er, at den er alvorligt overvurderet, ligesom Chipotle. Den har et fremadrettet PE-forhold på 309 og et fremadrettet EV til EBITDA-multipel på 10,12. De to tal er højere end branchegennemsnittet på 16,2 og 1,2, hvilket betyder, at det er prissat til perfektion. Chipotle har et fremadrettet PE og EV til EBITDA-forhold på henholdsvis 56 og 7,83.

CAVA Group aktiekursanalyse

Copy link to section
CAVA Group

CAVA-diagram af TradingView

CAVA-aktier har gjort det godt, som jeg forudsagde i min tidligere artikel. Den er steget fra år-til-dato laveste på omkring $29 til omkring $84 og vendte den afgørende modstand på $71,41 til en ny støtte. Bevægelse over dette niveau ugyldiggjorde det dobbelt-top-mønster, der var ved at danne sig.

CAVA er forblevet over alle glidende gennemsnit, mens Awesome Oscillator har bevæget sig over det neutrale punkt. Alt dette er tegn på, at virksomheden klarer sig godt. Relative Strength Index (RSI) og MACD er fortsat med at pege opad.

Derfor, mens aktien har mere opside, kan den bevæge sig i begge retninger efter indtjening. Mit udgangspunkt er, hvor aktien falder til omkring $75 efter indtjening, siden dens vækst er blevet prissat. Det alternative scenarie er, hvor den fortsætter med at pumpe, mens købere målretter modstanden til $100.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Mad og drikke Markedsanalyse