Da guldprisen stiger, er det en god idé at investere i guld IRA?

Af:
op May 24, 2024
Listen
  • Guldprisen er steget til et rekordhøjt niveau på over $3.400 i år.
  • Det har adskillige medvind som inflation og REPO Act.
  • Guld IRA-reklamer er skyhøje, især i de konservative medier.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Guldprisen er steget hårdt i år, hvilket gør det til et af de bedst ydende aktiver på markedet. Det steg til et højdepunkt på $2.450 i sidste uge, højere med over 33% fra dets laveste punkt i 2023. Det har sluttet sig til andre aktiver som aktier og krypto, der er steget til deres rekordhøje niveauer.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Hvorfor guldprisen stiger

Copy link to section

Guld står over for adskillige medvind. Kinesiske investorer køber guld i rekordmange, efter at landets aktier faldt tidligere i år. Regeringen akkumulerer også betydelige mængder guld, da den søger at afbøde sig fra de amerikanske og europæiske sanktioner.

Den nyligt vedtagne REPO-lov, der bruger russiske aktiver til at finansiere krigen i Ukraine, har fremskyndet processen. Europæiske lande overvejer også at vedtage en lignende lov. Selvom det kun gælder for Rusland indtil videre, vil det sandsynligvis blive udvidet til Kina, hvis det invaderer Taiwan.

For det andet er der betydelige bekymringer om amerikansk gæld, som stiger med en kæmpestor $1 billion hver 1115 dage. Landet har over34,6 billioner dollars i gæld, og tallet vil nå op på over 40 billioner dollars i de næste par år. Derfor mener investorer, at guld er en sikrere investering end dollaren.

Desuden har inflationen været en torn i kødet på det seneste. Mens inflationsvæksten er aftaget, er priserne stadig steget med over 27 % i de seneste tre år, og denne tendens vil sandsynligvis fortsætte i de kommende år. Guld ses ofte som en god sikring mod inflation.

Derudover oplever guldfonde en robust aktivvækst. Den populære SPDR Gold Trust (GLD) ETF har akkumuleret aktiver til en værdi af over $60 milliarder.

Guldpris diagram

Tillokkelsen af guld IRA

Copy link to section

Den seneste stigning i guldpriserne har ført til mere efterspørgsel efter guld IRA-reklamer, der er rettet mod pensionister. Disse virksomheder lover brugerne, at deres produkter er gode sikringer mod inflation og sammenbruddet af den amerikanske økonomi. De hævder også, at disse IRA’er har skattefordele, da udbetalinger ofte er skattefrie.

Der er dog flere grunde til, at det ikke er ideelt at investere i guld IRA’er. For det første er branchen kendt for sine fiduser. For eksempel kollapsede et selskab kendt som Regal Assets for nylig og kostede investorer millioner af dollars. Retssager hævder, at Tyler Gallagher, dets grundlægger, brugte midlerne til at købe luksusgenstande.

For det andet, mens det er rigtigt, at guld IRA’er har fordele, er virkeligheden, at deres omkostninger gør det meget urimeligt. For eksempel opkræver et firma som Hartford Gold et ansøgningsgebyr på $230 og $200 årligt vedligeholdelsesgebyr. Derfor, hvis du holder dit guld hos dem i 20 år, betaler du over $48.000 i gebyrer.

De fleste virksomheder som Rosland Capital, GoldCo og Lear Capital opkræver mindst $100 i årlige gebyrer. De kræver også et minimumsindskud, som ofte er $5.000. Derudover er deres guld normalt dyrere end på spotmarkedet.

Gold price

Gold IRA anmeldelser

Derfor mener jeg, at den bedste måde at nærme sig guld på er at investere i guld-ETF’er som SPDR Gold Shares (GLD), Ishares Gold Trust (IAU), Physical Gold Shares ETF (SGOL) og Sprott Physical Gold Trust (SGOL) .

Disse fonde opkræver et lille gebyr, ofte mindre end 0,50 %, hvilket er yderst overkommeligt. De er også meget likvide, hvilket betyder, at du kan købe og sælge dem som aktier. Det er en bedre tilgang end at købe fysisk guld, som ofte er illikvidt og usikkert.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ædelmetaller Detailhandel Handelsvarer Markedsanalyse