Occidental Petroleum-aktien: Hvorfor er den faldende på trods af Berkshires fortsatte køb?

Af:
op Jun 18, 2024
Listen
  • Berkshire Hathaway øger ejerandelen i Occidental Petroleum.
  • Blandet grundlæggende præstation med betydelige gældsbekymringer.
  • Teknisk analyse: Rækkevidde mellem $55-$70.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har været på købstur og akkumuleret aktier i Occidental Petroleum (NYSE: OXY). Alene i løbet af den seneste måned har Berkshire investeret svimlende 434,82 millioner dollars i Occidental, hvilket bringer sin andel i olieselskabet op på næsten 29%.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Dette køb inkluderer over 2,9 millioner aktier erhvervet i tre transaktioner den 13., 14. og 17. juni, ifølge børsarkivering. Berkshires seneste købsaktivitet markerer ni på hinanden følgende hverdage med køb af Occidental-aktier. Denne aggressive akkumulering indikerer Buffetts tillid til Occidentals langsigtede værdi, selvom aktien har set et fald på næsten 6% i maj og et fald på over 2% i denne måned.

Berkshires fortsatte opkøbsindsats, som også har warrants til at købe yderligere 83,9 millioner Occidental-aktier til en favorabel pris, antyder en strategisk positionering for fremtidige gevinster. På trods af Berkshires bullish handlinger forbliver den bredere markedsstemning over for Occidental lunken med betydelig kort interesse og nylige nedgraderinger fra analytikere.

Occidental petroleums grundlæggende ydeevne

Copy link to section

Occidental Petroleums forretningsgrundlag viser et blandet billede. Virksomheden har været aktivt involveret i strategiske ventures, herunder et joint venture med Berkshire Hathaway Energy til lithiumudvinding.

Dette projekt har til formål at udnytte Occidentals ekspertise i styring af saltlage og BHE Renewables’ geotermiske operationer til at producere højrente lithiumforbindelser, en afgørende komponent for den grønne energisektor. Dette skridt betyder Occidentals strategiske skift mod bæredygtige energiløsninger og diversificering ud over traditionel olie og gas.

På trods af disse lovende satsninger står Occidental dog over for udfordringer på flere fronter. Selskabets indtjening i 1. kvartal rapporterede et fald i produktionen og et fald på 15 % i justeret EPS sammenlignet med det foregående kvartal. Mens Occidentals operationelle modstandsdygtighed er bemærkelsesværdig, især inden for naturgaspriser, faldt den samlede upstream-indkomst med 15 % kvartal-over-kvartal på grund af lavere råvarepriser.

Analytiker synspunkter og vurderinger

Copy link to section

Analytikere har for nylig nedjusteret Occidentals aktie. Truist Securities, for eksempel, nedgraderede Occidental fra Køb til Hold, hvilket sænkede kursmålet til $69 fra $84. Denne nedjustering blev tilskrevet aktiens præmievurdering, som anses for højere end dets historiske gennemsnit.

Analytikere forudser minimale aktionærafkast i den nærmeste fremtid, da Occidental planlægger at bruge sin frie pengestrøm og provenuet fra salg af aktiver til at reducere sin betydelige gældsbyrde, der i øjeblikket ligger på omkring 19,9 milliarder dollar, der forventes at stige med det kommende CrownRock-opkøb.

Bekymringer om værdiansættelse

Copy link to section

Occidentals værdiansættelse er fortsat et stridspunkt. På trods af en robust strategisk vision og potentielle vækstmuligheder inden for grøn teknologi og naturgas, anses aktien for at være dyr i forhold til sine jævnaldrende.

Selskabets fremadrettede indtjeningsudbytte er væsentligt lavere sammenlignet med andre efterforsknings- og produktionsvirksomheder (E&P) og integrerede energiselskaber. Denne uoverensstemmelse skyldes til dels betydelige betalinger på præferenceaktier ejet af Berkshire, hvilket påvirker Occidentals nettooverskudskonverteringsrate.

Desuden øger den forventede lukning af CrownRock-opkøbet på 12 milliarder dollar inden august 2024, samtidig med at Occidentals produktionskapacitet udvides, også dets gældsbelastning. Ledelsens fokus på gældsnedbringelse betyder, at betydelige aktionærafkast, gennem udbytte eller tilbagekøb, er usandsynlige på kort sigt.

Fremtidige vækstudsigter

Copy link to section

Occidental er ikke udelukkende afhængig af traditionelle olie- og gasaktiviteter. Virksomheden investerer aktivt i kulstoffangstprojekter og udforsker potentialet for naturgaseksport, hvilket kan øge indtjeningen markant, efterhånden som den globale efterspørgsel efter renere energikilder vokser.

På trods af disse initiativer har markedets reaktion været lunken, sandsynligvis på grund af energisektorens cykliske karakter og nylige historiske præcedenser, hvor industrien stod over for betydelige nedture. Investorer virker forsigtige, hvilket afspejler bekymringer over råvareprisernes volatilitet og den betydelige gældsbelastning, Occidental bærer.

Lad os nu se, hvad diagrammerne har at sige om aktiens kursbane. Denne tekniske analyse vil dykke ned i aktiens kursmønstre, handelsvolumener og vigtige støtte- og modstandsniveauer for at give et klarere billede af, hvor Occidental Petroleums aktie kan være på vej hen på kort sigt.

Rækkevidde på mellemlang sigt, svaghed på kort sigt

Copy link to section

På trods af den seneste svaghed, som aktierne i Occidental Petroleum har set siden april, har de stort set handlet i et snævert $55-$70 interval siden starten af 2023, hvilket ikke er ideelt for hverken tyre eller bjørne.

OXY-diagram af TradingView

Men for kortsigtede handlende repræsenterer dette en god mulighed for at købe aktien nær den nederste ende af dette interval og sælge den i den øvre ende af intervalet. Omvendt kan de shorte aktien nær det øvre bånd, mens de holder et stoptab et par cents over $71,5 og bogføre overskud tæt på $55.

For investorer, der er positive over for aktien og ønsker at gentage hr. Buffetts træk, kan det også vise sig at være lukrativt at købe aktien på nuværende niveau, da aktien får støtte fra Berkshire-køb. Hvis aktien ikke går under $54,5 på mellemlang sigt, kan de holde den til et breakout over $70.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Verden