Denna analytiker gillar Disneys aktie efter torsdagens svaga rapport

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 15, 2021
  • Disney rapporterade ett svagt kvartalsresultat på torsdagen efter klockan.
  • Alexia Quadrani säger att det finns många anledningar att vara optimistisk för Disney.
  • JPMorgan-analytiker förväntar sig att Disneys intäkter kommer att fördubblas mellan 2021 och 2022.

Walt Disney Co. (NYSE: DIS) rapporterade i torsdags att intäkterna minskade med 13% på årsbasis under andra kvartalet, vilket inte levde upp till analytikernas prognoser. Det kaliforniska företaget sa att de lockat 103,6 miljoner betalda abonnenter till sin streamingplattform, Disney Plus, jämfört med förväntade 109,3 miljoner.

I kvartalsrapporten uppgick resultatet till 79 cent per aktie (56,04 pence) justerat, jämfört med analytikernas prognos på 26 cent.

Alexia Quadranis kommentarer på CNBC:s “Worldwide Exchange”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På CNBC:s ”Worldwide Exchange” betonade analytikern Alexia Quadrani från JPMorgan hur viktigt Disney Plus är för massmedieföretaget, men betonade att ”månatliga vinster i abonnenter kommer att bli ojämna”. Quadrani ser dock många anledningar att vara optimistisk, särskilt eftersom de har avslöjat att betydande mängder innehåll kommer att läggas till på plattformen varje vecka framöver. Hon sa:

”De har haft fenomenal framgång under föregående kvartal och de har upprepat sin prognos. De har mycket bättre innehållspremiärer på lång sikt. Det är vårt bästa val och vi är väldigt bekväma med vårt viktbetyg här.”

Amerikanska CDC slopade kravet på att bära ansiktsmask för helt vaccinerade personer på torsdag. I en kommenterar om de nya riktlinjerna sa Quadrani:

”Disney kommer alltid att vara konservativa. De kunde ha gått upp till 100% kapacitet i Disney World om de ville, enligt guvernörens förordning, för länge sedan. Men de förblev konservativa med cirka 35%. Nu ligger det lite högre än så. Jag tror att du kommer att se att kapacitetsantalet stiger ganska snabbt nu, med alla förändringar i CDC-riktlinjerna, med alla förbättringar vi ser kring vaccinationerna. Jag tror att du kommer att se dessa förluster för Disney World minska mycket snabbt.”

Disneys intäkter fördubblades mellan 2021 och 2022

JPMorgan-analytikern betonade också att Disneys intäkter förväntas fördubblas mellan 2021 och 2022 tack vare att nöjesfält och studior återhämtar sig dramatiskt. För 2023 beräknade hon ytterligare 50% ökad vinst.

Disneys aktier öppnade på 172,93 dollar per aktie på fredag och handlas för närvarande för 173,98 dollar per aktie. Det NYSE-noterade företaget nådde en årlig topp på 201,91 dollar per aktie i början av mars. Här är allt du behöver veta om volatiliteten på aktiemarknaden.

Som jämförelse inledde Disney året med ett pris per aktie på 177,68 dollar. I skrivande stund har företaget ett börsvärde på 315,82 miljarder dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust