AUD / USD: Australisk dollar i konsolidering efter RBA-rapport

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jun 15, 2021
  • AUD / USD ligger i ett tätt intervall efter RBA-rapporten.
  • Medlemmarna sa att den australiska dollarn fortfarande var avståndsbunden.
  • Paret reagerar nästa på det senaste Fed-beslutet.

AUD / USD drog sig tillbaka efter de senaste Reserve Bank of Australia (RBA) rapporten. Paret sjönk till 0,7700, vilket var lägre än förra fredagens topp på 0,7725.

Australian dollar
Australiensisk dollar

RBA-rapport

Förra veckan avslutade RBA sitt tvådagarsmöte. Som de flesta analytiker förväntade sig beslutade banken att lämna räntorna och dess kvantitativa lättnadspolicyer oförändrade. Banken uppgav att den tillmötesgående politiken behövdes för att stödja landets ekonomi när det reser sig ur pandemin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

RBA publicerade protokollet från detta möte på tisdag. Rapporten visade att kommitténs ledamöter var överens om att den tillmötesgående politiken var nödvändig även efter de senaste starka siffrorna.

Banken har också infört villkoren för sina längre daterade inköp av obligationer . Dessa alternativ inkluderar att upphöra med köp av obligationer i september eller att lansera ytterligare ett program på 77 miljarder dollar under sex månader. Det andra alternativet är att minska mängden köpta medel eller sprida inköpen över en lång period.

I uttalandet sa banken att den australiska dollarn fortfarande var bunden i en kanal, även efter att den ökat med 40% sedan pandemin startade.

AUD / USD reagerade också på det senaste australiska husprisindexet (HPI). Uppgifterna visade att HPI steg med 5,4% under första kvartalet efter att det steg med 3,0% under föregående kvartal. Denna ökning var relativt lägre än den genomsnittliga uppskattningen på 5,5%. Enligt media säljs hus i Australien på några av sina högsta nivåer på flera år.

Amerikansk detaljhandel och australiska jobbdata

Framöver kommer AUD / USD att reagera på den senaste amerikanska detaljhandels- och producentprisindex (PPI) -data som kommer ut idag. Totalt sett förväntas den amerikanska detaljhandelsförsäljningen registrera en avmattning när effekten av stimulansen på 1,9 biljoner dollar börjar blekna. Dessutom förväntas producentprisindexet (PPI) fortsätta stiga med hjälp av de starka råvarupriserna.

Den största katalysatorn för den australiska dollarn den här veckan är Fed: s räntebeslut som kommer ut i morgon. Liksom RBA förväntas Fed lämna räntorna oförändrade. Senare denna vecka kommer Australian Bureau of Statistics att publicera de senaste jobbdata.

AUD / USD teknisk analys

AUD/USD
AUD/USD tekniskt diagram

På det dagliga diagrammet ser vi att AUD / USD-paret har varit i en konsolideringsfas. Detta har lett till att det handlar längs 25-dagars- och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA). Average True Range (ATR) har minskat, vilket innebär att volatiliteten har minskat. Som sådan finns det en möjlighet att paret snart kommer att bryta ut.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust