USD/CAD-prognos före inflationssiffrorna i Kanada

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 14, 2021
  • USD/CAD-paret lutade högre efter de senaste amerikanska inflationsuppgifterna.
  • Uppgifterna avslöjade att konsumentpriserna i USA dämpades i augusti.
  • Fokus skiftar till kommande inflationsdata från Canada.

USD/CAD-paret dök upp på tisdagen när investerare fokuserade på de relativt högre råoljepriserna och de kommande kanadensiska konsumentinflationsuppgifterna. Priset hoppade till 1.2685, vilket var relativt högre än veckans lägsta på 1.2600.

Inflation och råoljepriser

USD/CAD steg även när råoljepriset steg efter hausseartade rapporter från OPEC och International Energy Agency (IEA). På måndagen förutspådde OPEC att den globala efterfrågan på olja kommer att stiga till mer än 100,8 miljoner per dag 2022. Denna prognos var högre än den genomsnittliga oljeförbrukningen på 100,3 fat 2019 innan pandemin började.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en separat rapport sa Paris-baserade IEA att efterfrågan på olja kommer att öka under det fjärde kvartalet efter att ha sjunkit de senaste tre månaderna. Denna efterfrågan kommer att sammanfalla med en gradvis ökning av utbudet av OPEC och dess allierade.

Därför tror vissa analytiker att oljepriset kommer att fortsätta stiga. I en rapport i veckan sa de på Bank of America att priset på Brent sannolikt kommer att nå 100 dollar under de kommande månaderna. Denna trend är fördelaktig för den kanadensiska dollarn eftersom Kanada är den fjärde största oljeproducenten i världen.

USD/CAD steg efter den relativt svaga amerikanska konsumentinflationen data. Enligt arbetsavdelningen sjönk landets konsumentprisindex från 5,4% i juli till 5,3% i augusti. Därför finns det en sannolikhet att landets inflation har nått sin topp.

Blickande framåt är nästa viktiga katalysator för USD/CAD de kanadensiska inflationsdata som planeras på onsdag. Ekonomer räknar med att landets inflation kommer att dra sig tillbaka från 0,6% i juli till 0,1% i augusti på MoM-basis. Samtidigt räknar de med att KPI steg från 3,7% till 3,9% på årsbasis. Dessa siffror kommer efter den senaste Bank of Canada beslut.

USD/CAD-prognos

USD/CAD

Det dagliga diagrammet visar att USD/CAD-paret har varit i ett snävt intervall de senaste dagarna. Det är något ovanför undersidan av den stigande kanalen. Det stöds också av 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden medan MACD har bildat en baisseartad avvikelse.

Det finns en sannolikhet att paret kommer att bryta ut högre när tjurar riktar sig mot den uppåtgående kanalen på 1.2945. Ett avbrott under kanalens nedre sida vid 1.2485 ogiltigförklarar denna vy.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust