De 4 mest sikre valutaer at købe mens VIX stiger

Af:
op Mar 8, 2022
Listen
  • Den globale volatilitet er steget kraftigt i de seneste måneder.
  • Krisen i Ukraine har bidraget yderligere til disse problemer.
  • Vi identificerer de 4 mest sikre valutaer mens VIX stiger.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Den globale volatilitet er steget en god portion i løbet af de seneste måneder. Som et resultat af dette er CBOE-volatilitets-indekset steget til det højeste niveau siden januar på grund af den igangværende krise i Europa. Her får du derfor de 4 mest sikre valutaer, som investorerne lige nu investerer i.

Den amerikanske dollar

Copy link to section

Den amerikanske dollar er verdens reservevaluta, selvom visse analytikere stiller spørgsmålstegn ved dens fremtidige rolle. Af denne grund har investorerne en tendens til at skynde sig i retning af dollarens sikkerhed i krisetider. For eksempel er US-dollarindekset steget til det højeste niveau i månedsvis efterhånden som efterspørgslen på sikre investeringer fortsætter.

Samtidig er der bekymring for, at Federal Reserve vil antage en mere aggressiv holdning i de kommende måneder. Det sker efter, at USA fredag offentliggjorde stærke beskæftigelsestal. Tallene afslørede, at landet havde skabt over 600.000 job i februar, mens arbejdsløsheden faldt til omkring 3,8%.

USA vil i denne uge offentliggøre de seneste inflationstal, og analytikerne forventer endnu et stort tal. Så hvis priserne stiger, så er der sandsynlighed for at Fed vil skifte til en mere aggressiv tone.

  • Save

Den schweiziske franc

Copy link to section

Den schweiziske franc har oplevet en stærkt stigende tendens overfor andre nøglevalutaer i år. EUR/CHF-parret faldt f.eks. til det laveste niveau siden 2015. Den samme nedadgående tendens kan ses hos andre valutapar, såsom GBP/CHF og AUD/CHF.

Den schweiziske franc har historisk set altid været en god sikker havn-valuta på markedet. Investorerne elsker valutaen på grund af de schweiziske bankers styrke og det faktum, at Schweiz har bevaret deres neutralitet i en række nøglespørgsmål. Landet brød dog deres traditionelle neutralitetsholdning i år, da det besluttede sig for at pålægge Rusland sanktioner på grund af dets invasion af Ukraine.

Den japanske yen

Copy link to section

Japan er verdens tredje største økonomi lige efter USA og Kina. Landet er også en af de største globale eksportører, hvilket gør efterspørgslen på den japanske yen utroligt stor.

Historisk set anser investorerne også den japanske yen for at være en sikker valuta at investere i grundet de stærke investeringer, som den har internationalt. Dette forklarer hvorfor valutapar såsom EUR/JPY, GBP/JPY og AUD/JPY har været kraftigt fladende i løbet af de sidste par måneder.

Den australske dollar

Copy link to section

Den australske dollar kan også ses som en defensiv sikker valuta på grund af den rolle, som råvarer spiller i landets økonomi. I takt med at Ukraine-krisen optrappes, så stiger priserne på vigtige råvarer såsom kobber, jernmalm, guld og naturgas også. Dette vil i sidste ende styrke den australske dollar.

  • Save
  • Save