Her er grunden til, at TLT ETF og DXY-indekset afveg efter amerikanske NFP-data

Af:
op May 3, 2024
Listen
  • TLT ETF steg med mere end 1,3 % fredag.
  • Det amerikanske dollarindeks (DXY) dykkede efter de svage amerikanske jobtal.
  • Amerikanske aktieindekser som Nasdaq 100 og S&P 500 steg også.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT) steg med mere end 1 % i fredags, mens det amerikanske dollarindeks (DXY) dykkede med over 70 basispoint efter de amerikanske non-farm lønningslister (NFP) data. Amerikanske aktier steg kraftigt, hvor Dow Jones og S&P 500 steg med over 1,30 %.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Svage amerikanske NFP-data

Copy link to section

USA offentliggjorde en svag jobrapport fredag. Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) steg arbejdsløsheden fra 3,8 % i marts til 3,9 % i april. Analytikere forventede, at tallet ville forblive uændret på 3,8 pct.

Økonomien skabte 175.000 job i april, hvilket manglede de anslåede 238.000. Det var en kraftig vending, efter at økonomien tilføjede over 315.000 jobs i den foregående måned.

Andre dele af rapporten var heller ikke gode. De gennemsnitlige ugentlige timer faldt fra 34,4 til 34,3, mens den gennemsnitlige timeløn steg med 3,9 %. Lønningerne er steget med over 4 % i de seneste måneder. Deltagelsesprocenten forblev på 62,7 %.

Disse tal bekræfter, at økonomien er ved at svækkes. I sidste uge afslørede en rapport fra Bureau of Economic Analysis (BEA), at økonomien voksede med 1,6% i Q1, et fald fra 3,4% i den foregående måned.

Tidligere på ugen bemærkede en rapport fra Conference Board, at forbrugernes tillid dykkede kraftigt i april. Det faldt til det laveste niveau i måneder. Det var bemærkelsesværdigt, da forbruget er den største del af økonomien.

Onsdag afslørede en separat rapport fra Institute of Supply Management (ISM), at PMI for fremstilling faldt til 49,2 i april. Et PMI-tal på mindre end 50 er normalt et tegn på, at en sektor er ved at falde.

Implikation på Fed

Copy link to section

Derfor sprang TLT, QQQ og SPY ETF’erne, mens det amerikanske dollarindeks faldt på grund af disse tals implikationer for Federal Reserve.

Mens inflationen stadig er rødglødende, tror analytikere nu, at Fed vil begynde at sænke renten senere på året. Swapmarkedet peger mod en rentenedsættelse, der starter i årets tredje eller fjerde kvartal. Den forventer også to rentenedsættelser i år.

Det forklarer, hvorfor renten på statsobligationer faldt efter rapporten. Det 10-årige afkast faldt til 4,49%, mens det 5-årige afkast faldt til 4,55%. Obligationsrenterne bevæger sig omvendt til kurserne. I et notat sagde Dan Suzuki, en analytiker hos Richard Bernstein Advisors:

“Det tyder ret bredt på, at jobvæksten er beskedent aftagende, men ikke kollapser, hvilket hjælper lønpresset med at falde. I mellemtiden var produktionsjob og arbejdstimer solide, hvilket indikerer, at en del af økonomien fortsat har solid støtte.”

Det er uklart, om denne prishandling i TLT- og DXY-indekset vil holde, da fokus nu skifter til rapporten fra det amerikanske forbrugerprisindeks (CPI), som er planlagt til den 15. maj. Der er tegn på, at inflationen holdt sig stabil i april, da energipriserne og industrimetalpriserne steg kraftigt. Det er også værd at bemærke, at indledende pops efter en stor rapport har en tendens til at være kortvarig.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Forex Obligationer