Miksi kannabisosakkeet ovat nousussa? Sektori kasvaa ruman vuoden 2022 jälkeen

Ohi:
päälle Jan 17, 2023
Listen to this article
  • Kannabissektori nousi voimakkaasti Bidenin valinnan jälkeen
  • Kupla puhkesi, kun Fed siirtyi korkeaan korkopolitiikkaan osakekurssien romahtaessa vuonna 2022
  • Sektori noussut vuoden alun pehmeämmistä inflaatiotiedoista johtuen

Kirjoitin artikkelin viime okakuussa, jossa esitin yksinkertaisen kysymyksen: mitä tapahtui kannabisosakekuplalle?

Bidenin valintaa pidettiin massiivisena tehosteena kannabisteollisuudelle. Teollisuus on pitkään taistellut laillisesta asemasta, ja Bidenin katsotaan yleensä olevan lääkkeen laillistamisen kannattaja.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Jopa Yhdysvalloissa, kansainvälisesti puhumattakaan, oikeudellinen asema on hämärä, ja liittovaltion ja osavaltion laillisuuden välillä on eroja. Alla oleva kaavio näyttää nykyisen tilanteen.

Suhteellista laillistamista kannattava presidentti tarjosi siis siivun positiivisuutta kannabisuutisoinnissa. Tämä oli tietysti myös vuoden 2020 loppupuolella, jolloin korot olivat edelleen lähellä nollaa, rahapainokone oli päällä ja hysteria vyöryi markkinoilla, ja kaikki riskivarat nousivat näyttävästi pohjoiseen.

Kannabisosakkeet eivät kieltäytyneet kutsusta, vaan painoivat huimia voittoja. Sitten se pysähtyi. Siirtyminen korkeampiin korkoihin vastauksena inflaatiokriisiin veti maton pois markkinoiden alta. Kannabisosakkeet, jotka ovat riskispektrin ulkopuolella, putosivat kauemmas kuin useimmat muut.

Kannabisosakkeiden ralli vuonna 2023

Mutta vaikka vuosi 2022 esitettiin brutaalina tuhona, vuoden 2023 pari ensimmäistä viikkoa ovat tarjonneet hengähdystauon sijoittajille.

Inflaatiotiedot ovat näyttäneet pehmentyvän, ja markkinat lyövät vetoa, että tämä saattaa saada Yhdysvaltain keskuspankin liikkeelle korkean koron politiikkansa nopeammin kuin muutoin olisi odotettu.

Juoni hintahistoriasta vuoden 2022 aikana Yhdysvaltain keskuspankin korkopolitiikkaa vastaan kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Mutta optimismi siitä, että tiukka rahapolitiikka voi päättyä aikaisemmin kuin markkinat olivat aiemmin hinnoitelleet, kannabismarkkinoilla on vihdoin ollut vihreää (en voinut vastustaa sanaleikkiä).

Kanadan kannabisindeksi on noussut 20 % kahdessa viikossa, kun taas kaksi isoa poikaa, Tilray ja Canopy Growth Corp, ovat molemmat yli 15 % nousussa.

New Cannabis Venturesin analyytikko Alan Brochstein varoitti, että uuden vuoden aloituksesta huolimatta hän ei näe parissa paljon arvoa.

Canopy Growthilla on paljon velkaa, eikä se välttämättä pysty edetmään suunnitelmissaan ostaa kolme amerikkalaista kannabisyritystä ja säilyttää edelleen NASDAQ-listautumisensa. Jos sitä ei voida sulkea, sijoittajat ovat todennäköisesti pettyneitä, ja jos se voi sulkea, sijoittajat voivat odottaa myös muiden amerikkalaisten kannabisyritysten nousevan. Osakkeella käydään tällä hetkellä kauppaa 1,3-kertaisella aineellisella kirjanpitoarvolla, mutta se polttaa käteistä ja kestää suuria liiketappioita

Tilray, joka raportoi finanssipolitiikan toisen neljänneksen tällä viime viikolla, on kutistumassa ja mielestäni liian monipuolinen. Tavoitteeni toukokuun lopulle FY24:n laskevien näkymien perusteella on nyt 3,03 dollaria, mikä on 4 % alempi kuin perjantaina. Osakkeen kirjanpitoarvo on tällä hetkellä 3,2 kertaa suurempi.

Alan Brochstein, New Cannabis Ventures

Kannabismarkkinoiden näkymät

Kannabissektorin ennustaminen on niin haastavaa, että siihen vaikuttavat tekijät. Ilmeisesti makroilmasto on avainasemassa, ja sitä on käsitelty tässä yllä olevassa kappaleessa, mutta on myös lakisääteisiä muuttujia, jotka vaikuttavat hinnoitteluun merkittävästi.

Ei olisi turhaa sanoa, että monet näistä tekijöistä heitettiin ulos ikkunasta koronan aikana. Sektorilla kävi melkein kauppaa kuin meemillä, ja kerrannaiset nousivat pilviin, kun Robinhood-vimma kulki osakemarkkinoiden jokaisen suonen läpi.

COVIDin aikana oli kiusaus laiskalle analyysille, naiivi oletus “laillisuus on tulossa, hinnat nousevat jo, ne nousevat lisää, kun se on väistämättä täysin laillista”. Yhdessä täydelliseen alhaisten korkojen, elvytysshekkien ja kotona olemisen myrskyn kanssa hintakaaviot menivät banaaneihin.

Brochstein antaa ajattelemisen aihetta, mikä on hieno vastakohta sen yksinkertaisen oletuksen kanssa, että laillisuus tuo helposti voittoja:

Emme näe Kanadan markkinoiden paranevan. Itse asiassa kasvu on alhaisin sen jälkeen, kun se laillistettiin aikuisten käyttöön. Lokakuussa markkinat kasvoivat vain 9,5 % ja Hifyre ennustaa, että tammikuun 20. päivänä julkaistava marraskuun kasvu on vain 9,3 %. Näemme paljon mahdollisuuksia muilla alasektoreilla, mutta mielestämme muutama kanadalainen LP on tällä hetkellä harkitsemisen arvoinen.

Siitä huolimatta vuosi 2023 on ollut ystävällinen sijoittajille vuoden 2022 painajaisen jälkeen. Markkinat ovat edelleen selvästi alas huipuista, mutta ainakin valoa tunnelin päässä näkyy tänään hieman paremmin kuin pari kuukautta sitten.