VIDEO: Hvorfor investere i guld som en del af din portefølje?

Af:
op Jan 24, 2023
Listen to this article
  • Guld er historisk set blevet anset som sikring mod inflation og en diversificering af investeringsporteføljen.
  • Den nuværende pris på $1.900 er tæt på rekordhøje niveauer, da verden kæmper med høj inflation og høje renter.
  • Adrian Ash, forskningsdirektør hos BullionVault, slutter sig til Dan Ashmore på Invezz-podcasten.

Guld. De siger, at det er en kedelig form for investering, men hey – for mange investorer, der lige har overlevet et voldsomt 2022, så lyder kedeligt rigtig godt lige nu.

I denne nye verden med en voldsom inflation, forhøjede renter og kollapsede aktiekurser fremstår guldet som et meget spændende aktiv at analysere. Og især fordi markedet lige nu positionerer sig til et tidligere end forventet skift fra de høje renter.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Jeg var vært for Adrian Ash, der er forskningsdirektør hos BulllionVault, der er en af de største metal-markedspladser, for at diskutere alt, hvad der har med guld og investering at gøre.

Vi snakkede om guldets historiske præstationer, og ikke mindst denne underlige skinnende ting, som menneskeheden har været besat af i tusindvis af år.

Sidste år lavede jeg et dybt dyk ned i prisdriverne for guldet, og tog et kig på om det virkelig tog fart i perioder med usikkerhed eller høj inflation. Dette var noget Adrian diskuterede indgående. Nedenstående diagram viser, hvordan guldet har klaret sig rimeligt godt midt i markedets tilbagetrækninger; vi talte om grundene til dette.

I forhold til inflationen er sammenhængen lidt mindre klar. Vi snakkede om, hvorfor dette er, og hvordan guldet virkelig har fulgt renten – eller for at være helt præcis, forventningen til renter – snarere end inflationen.

Vi kom også ind på, hvordan dollarstyrken spiller ind i dynamikken, såvel som det altid interessante geopolitiske klima.

Der var dog ingen vej udenom det nuværende klima her i begyndelsen af 2023, og hvordan dette påvirker guldet. Siden begyndelsen af året har markedet reageret på forventningen om, at centralbankerne vil skifte væk fra de høje renter tidligere end tidligere forventet. Adrian og jeg diskuterede dette, og hvilke konsekvenser dette har i forbindelse med at købe guld. Mærkeligt nok ser aktieinvestorer og guld fans ud til at være i samme båd i øjeblikket, idet begge parter håber på, at Fed bliver mindre aggressiv i tonen.

Det er lige nu en fascinerende tid indenfor økonomien, og dette har reelle konsekvenser for guldet. Vi dækkede en hel del emner i dette afsnit – hvis du overvejer at diversificere din portefølje til metaller eller er nysgerrig på guldets historiske præstationer, og dets korrelation til de andre aktivklasser, så vil du helt sikkert få noget ud af dette afsnit.

Fortsæt samtalen på Twitter med @InvezzPortal, @DanniiAshmore og @BullionVault. Eller besøg www.bullionvault.com for mere information.

Tak fordi du lyttede med, og du kan følge os og abonnere her: